2.28.2011

metro net geliyor :) yasa evler sitesi

böhüü böhüü :) metro net geliyor buraya :) gözlerim yaşardı :) şimdi bakalım metronet hizmetinin bize ne artıları ve eksileri olacak. en yaygın internet erişimi kullanımı veren servis ttnet. bende ttnet kullanıyorum & ttnet den metronete geçersem ne kazanacağım ne kaybedeceğim...


öncelikle metronetin en çok ilgi uyandıran yanı, 2 mbps sınırsız bağlantıyı 33.33 tl karşılığında bir ücrete sunması. evet ttnet in iptal ettiği tarifelerin içinde bu bağlantı vardı & tutarı 69 tl idi. ama ttnet azıttı & bu tarife dahil çoğu tarifeyi iptal etti. fiyat konusunu tartışmaya gerek yok. direk incelemek için aşağıda link veriyorum..  
evet yukarıdaki bağlantı üzerinden ttnet tariflerini görüntüleye bilirsiniz. iptal edilmiş tarifeleride görebiliyorsunuz tabiki. şu anda ben 1 yıllık tahüt üm dolmadan 1mbps sınırsız bağlantıdan çıkmayı düşünmüyorum. çıkarsam, tekrar girememe gibi bir problemim olucak çünkü :)
METRONET TARİFELERİ & ÜCRETLERİ ni incelemek için buraya tıkırdat.
bu bağlantı üzerinden de metronet bağlantı tercihleri & ücretler hakkında bilgi alabilirsiniz. şu anda tarife az 2 çeşit tarifesi var fakat zamanla tarifeler çoğalacaktır.



fiyat konusunda bilgi aldıysak gelelim teknik detaya...



şu anki kullandığım ttnetden metronet servisine geçiş yaparsam bana ne kazandıracak?

+1 - ttnet den adsl hizmeti almak için sabit hat bağlatmak şart. yani kullanmıyorsanız bile evinizdeki sabit telefonun aylık vergisini ödemek zorundasınız. metronet de böyle bir sorun yok. yani sabit hattı kapatabilirsiniz.
+2 - ttnet den yaralanmak için kapıların altından geçen cat5 kabloları ortadan kalkıyor. her yere arap saçağı gibi kablo gitmiyor. aksine bir telefon şarj aleti gibi bir modem var. bu modemi evimizdeki hangi prize takarsak internet servisi o elektrik prizinde hizmetinize amade....
+3 - yukarıdaki tarife & ücretlendirme bağlantılarını incelediyseniz fiyat farkı gayet açık & net ortada. yani paramız cebimizde kalıyor.

pekiiii ..!! metronet e geçmem bana ne kaybettirecek?


öncelikle ben internet üzerinden her haltı yiyorum. film, oyun, program, video, müzik v.b. her şey indiriyorum. yönetici olduğum sitelerden yedek alıyorum, web tasarım yapıyorum falan filan.. liste uzar gider. herkez bu şekilde kullanıyor değil tabiki. ben yaptıklarımı göz önüne alarak yazıyorum..

-1 - metronet her binaya aynı ip adresini veriyor. açalım olayı biraz...

metro net de ip adresi sıkıntısı var. "ip ne kine" ? diye soracak olursanız. "İP adresi internetteki TC Kimlik Numaranız" diye bilirim.  yani internetteki adımız. biz internette herhangi bir sitede gayet efendi takılıyor olabiliriz fakat ya alt, üst, yan komşunuz ? bunlar aynı sitede haylazlık yaparlarsa site yöneticileri "İP BAN" (ban= erişime engelleme) yapabilir. ip banlandı yani komşunuz siteye giriş yapamıyor. bununla birlikte metronet her binaya 1 ip adresi atadığı için bizim ip adresimizde komşumuzun ip adresi ile aynı oluyor. yani bir halt yemememize rağmen bizde engellendik :)  hayırlı uğurlu olsun :D

-2 - ee tabiki ip adresimiz sıkıntılı olduğu için film, oyun v.s. indirmek için kullandığım sitelerden, (bu sitelere örnek = rapidshare.com, hotfile,com enterupload.com, fileshare.com, ....v.s. liste baya uzun) bu sitelerden dosya indirme yapamıyoruz.



-3 - ttnet ile en çok yaşanan sorun internet kopması, yavaşlaması filan. bu sorunu tam olarak değerlendiremeyeceğim. çünkü metronet i kullanma fırsatım olmadı. sık sık kopmalar olurmu ? hız düşüşü yaşanır mı ? bunlar şu an için soru işareti.


-4 - ip adresimizin bir çok ortağı olduğunu söylemiştim. metronet ağında şöyle bir şey var. merkezde havuz var. biz internete erişmek istediğimizde havuza düşüyoruz & sistem bizi erişmek istediğimiz siteye yönlendiriyor. bu da demek oluyor ki. "Havuz Ne Kadar Dolu Olursa, Verim O Kadar Azalıyor"...


-5 - evde elektrikler kesildi. sorun değil benim laptop um varmı diyorsunuz ? ttnet sistemi ile modemede bir güç kaynağı takarak internet yaşamıma devam edebilirim. ama ya metronete geçtiyseniz ? sistem elektrik tesisatı üzerinden verildiği için, elektriklerde kesik olduğu için, metronetin binamıza taktığı sistem çalışmayacak :) yani internet elektrikler gelinceye kadar yok :) (bu bir teori. mantıksal düşünerek yazdım. doğruluk payı %90 civarı)


-6 - bunu benim bulunduğum sitede oturanlar okusun ( Yasaevler Sitesi). Belediye altyapı çalışması için kazı izini vermiyormuş. yani biz hizmeti,  yarı uydu yarı metro alıcaz diye duydum. bizim bağlantını adı METYU olsun :) belediye kazı izni vermediği için hizmeti şu anda kullanmakta olan "Avrupa Konutları"ndan çanak ile gönderip, bizim binanın tepesine de takılacak olan çanak ile alacaklar & gelen yayını ana santrale bağlayarak verecekler. yani o zaman Avrupa Konutları nda elektrikler kesilince bizim internet bağlantımızın mantıksal olarak kesilmesi gerekiyor. bizim burada elektrik kesildi net yok. avrupa konutlarında elektrik kesildi net yok. ee hani sınırsız erişim ? bumu sınırsız ? ben yokum arkadaş.... (Metronet, müşteri hizmetlerindeki arkadaşın  buraya uygulanacak sistem hakkında bir bilgisi olmadığı için teyit alamadım. ama benimde network & elektrik bilgim varsa bu böyle olucak .(nokta))


peki bu sorunlar devamlı sorun mu ? metronet bu sorunları(benim gözümde sorun) aşmak için çalışma yapmıyor mu ?


müşteri temsilcisinin söylediğine göre yapıyor. yani sabit(kişiye özel) ip verebiliyorlarmış. sonracığıma her kullanıcıya farklı ip adresi verilmesi içinde çalışmalar sürüyormuş fakat yakın zamanda bir rapor verilmediği için bu işlemin uzun süreceğini tahmin ediyorum.  


SONUÇ = Kısaca benim gibi; sürekli internet olucak, her siteye giriş yapa bileceğim, her siteden dosya indirebileceğim diye düşünüyorsanız önermem. 
Fakat, aman beeee, zaman zaman kesiliyor zaten, yine kesilsin, yazdığın site adreslerini ilk kez görüyorum zaten, intenetten film, programmı indirilebiliyormuş diyor ve en azından ücretden yırtarım diyorsanız öneririm. ama profesyonel kullanıcılara şu an için bu hizmet yetersiz. sistem gelişince bende geçmeyi düşünürüm.....



2.27.2011

yer çekimi sorunsalı....







son 2-3 gündür acayip bir fırtına var İstanbul da. dışarıya çıkmaya korkuyorum. dışarı çıkarken, merhaba dünyalı filmindeki çocuk gibi ağırlık takıp çıkmayı düşünmeye başladım. yer çekimi konusunda  ciddi endişelerim var :S

cep telefonu tutuşu...



cep telefonunu tutmak ne kadar gariptir... genelde yaşlılar yaparlar. zamanımızda cep telefonunu avuçlayarak tutanlar var. hani konuşmak için kulağına götürdüğünde telefonu kaçıcakmış gibi tutanlar. evet onlardan bahsediyorum & buradan sesleniyorum :) kendiliğinden kaçan telefon daha icat edilmedi :) 

yada geçenlerde metrobüsde gördüğüm amca. telefonu açmış konuşuyor. ama normal konuşmuyor bağırıyor. duyan tecavüz ediyorlar sanır. bir de sesim gelmiyormu, çekmiyor sanırım diyor. ama atladığı bir nokta var. telefonun mikrofonuna değil ekranına konuşuyor :) 


yeni bir telefon alındığı zaman kutudan envai çeşit ıvır zıvır çıkar. kitaplar, notlar falan filan. bunların içinede "Telefon Tutma Şekli", "Telefonla Konuşma Biçimi" gibi notlarda gerekiyor. sadece yazı olmayacak tabiki resimle anlatmak lazım bunları. telefon firmalarına sesleniyorum. kurtarın bu insanları :)

Facebook profil resimi / fotoğrafı.


facebook başlı başına iş olmaya başladı. baksanıza facebook için imaj fotoğrafı çeken, fotoğrafcılar türedi :) bu ilanı veren firma batmak üzeremi ? bu kadarmı işler kesat yaw ? NTV de yayınlanan Fazla Mesai programında bahsettiler. "bir de boyununu yana eğip fotoğraf çekenler var. omurgası düz bir hatun göremedim gitti :)" vallaha doğru yaw. boyun fıtığı olucaklar. yan durunca dahamı güzel çıkıyor :S ne dir bu yamuk boyun fantazisi anlamadım gitti :)

sola dönüşler geniş alınır....







genelde araç kullananlar bilirler. sola dönüşler geniş açı ile alınır. bu gün birisini gördüm elinde bebek arabası yanında da sanırım hanımı vardı. yaya olduğu halde sola dönüşü geniş açı ile aldı :) aklıma çocukluğum geldi yine. araba sesi çıkarıp, ortalıkta manyak gibi gezinirdim. çok sık olmasa da bunu yaptığımı hatırlıyorum ve bir kez daha anladım. Çocuklar gerçekten manyak oluyor. Cem YILMAZ'ında söylediği gibi; Çocuklar çiçektir. Belirli yaşa kadar sadece oksijen alıp karbondioksit veriyorlar :)

2.25.2011

ayranın yok içmeye, niye gidersin atla sıçmaya ?



hea evet. ayranları yok içmeye, atla giderler sıçmaya. aslında kimi için cuk oturan laftır. kimileri de tam tersi. envayı çeşit meşrubatı vardır içmeye. ama dünya turu olsa emekleyerek gitmekten yanadırlar. iki olay anlatayım.


 bir fabrikanın sistem bakım işini almıştım. uzun süre çalıştım orada. bir usta başı vardı. asgari ücret ile çalışıyordu. maaşını aldığı zaman cebinde marlboro eksik olmazdı. ticari taksiyle gelir giderdi. aradan 15 gün geçince sigarası L&M olurdu :) minibüsle gelip giderdi. fazla değil 20 gün sonrada cebinde Lark marka sigara, işe yürüyerek gidip gelirdi. eh be adam ne diye eziyet ediyorsun kendine. ayran yok işte, atı neden zorluyorsun ? :)



diğer olayda tam tersi. ayranı yok değil. yukarıda da belirttiğim gibi envayı çeşit meşrubatı var. ama emeklemek huyu olmuş. 2 lira az vermek için bir kamyon eziyet çekiyor. ucuz diye pazardan malzeme alırlar, eve gelince aldıklarının yarısından çoğunu atarlar. 1-2 lira fazla ver mis gibi ye, iç. neden işkence ediyorsun kendine ? yada 2 lira az vereyim diye taksiye binip rahat gitmek varken, 3 vesait değiştirip, karın, yağmurun altında saatlerce yürümek ne diye ? sonrada hasta olursa buda işin cabası. 2 liranı ben vereyim. rahat rahat ye, iç, gez, sıç. rahat rahat yaşa. milleti kendini güldürme artık. insaf artık. anlayamadın mı hayla ? Kefenin Cebi Yok Arkadaş....

2.24.2011

KÜF Project / Kuğulu alt geçidi pisuar - ANKARA



Kendi Kalemlerinden;

Bi’ pisuarı eksik Kuğulu alt geçidi. İşe bak!
Kalitesiz, çirkin, 3. Dünya fıskiyeleri. İşe bak!
Zincirlerle çevrilmiş, yaya trafiğine kapatılmış meydanlar. İşe bak!
Açık hava otoparkına çevrilen Tunalı Hilmi Caddesi, yoktan var edilen sektörler, rantlar. İşe bak!
En yakını şehir merkezine 20km uzaklıkta bulunan parklar, bahçeler. İşe bak!
Büyüdüğümüz kaldırımların yerini alan, sıradan, zevksiz alışveriş merkezleri. İşe bak!
Her seçim öncesi telaşla kurulmuş hayallerin ürünü projeler, asla gerçekleşmeyeceği bilinen fantastik vaatler. İşe bak!
Fahiş karlarla satılan belediye hizmetleri, işlevsiz demir yığınları. İşe bak!
Hafızasını kaybetmiş, ruhunu yitirmiş bir kent.
Ve karşınızda Avrupa Konseyi ödüllü şehir (!), Ankara.
İşe bak! İşe!
BÜYÜKŞEHİR KÜÇÜK 1 TL 


VİDEO İçin Tıkırdat... 

 küf project ufakdan official bağlantıları
http://www.facebook.com/#!/pages/K%C3%9CF/107865082590432
http://www.behance.net/kufproject
http://www.vimeo.com/user3586515

KÜF Project / Sigaraya Hayır :)



Kendi Kalemlerinden;

Bu videonun yapımında yaklaşık 10.000 adet sigara tüketilmiştir. Biz ettik, siz etmeyin!

About 10.000 cigarettes were consumed in the making of this video. We have done it, you shouldn't!



VİDEO İçin Tıkırdat...


küf project ufakdan official bağlantıları
http://www.facebook.com/#!/pages/K%C3%9CF/107865082590432
http://www.behance.net/kufproject
http://www.vimeo.com/user3586515

KÜF Project / Trafik levhalarına Milli Futbol Takımımızın Forma Numraları ANKARA

 Trafik levhalarına Milli Futbol Takımımızın Forma Numraları..


Formation on Tunalı Hilmi's map..







küf project ufakdan official bağlantıları
http://www.facebook.com/#!/pages/K%C3%9CF/107865082590432
http://www.behance.net/kufproject
http://www.vimeo.com/user3586515

KÜF Project / Park Yapılmaz Levhasından Barış İşareti - ANKARA



evet :) kısaca savaşmayalım, sevişelim diyor kendileri ve ekliyorlar..

Pazartesi (31.05.10) sabaha karşı elimizde hazır olan bir projeyi uygulamak üzere sokağa çıkayazmışken yurt içi ve yurt dışından gelen iki üzücü haber sonrası koyacağımız eylemi Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durumla ve bizim ruh halimizle uyumlu olmayacağını düşünerek erteleme kararı aldık.

Olaylar akabininde, KÜF tarzına uygun bir tepki göstermek istedik. Kısıtlı bir zaman diliminde hayata geçirdiğimiz bu projede Tunalı Hilmi Caddesi üzerindeki 3 adet duraklama yapılmaz tabelasını yekpare bir sticker hamlesiyle barış işaretine çevirdik.

Mesajımız tüm alevilere, sünnilere, şeriatçılara, laiklere, emeklilere, emolara, artistlere, ateistlere, metalcilere, damarcılara, punklara, memurlara, sağcılara, solculara, bilumum futbolculara..

Savaşmak yerine sevişmeyi tercih ediniz,
Hepinize “bir orman gibi kardeşçesine” günler dileriz.

KÜF 
VİDEO İçin Tıkırdat...


RESİMLER


KÜF Project / Pacman Kaldırımda - ANKARA



haha :) süper bu adamlar :) pacman kaldırıma çıktı şimdide :) çok renkli olmuş. emeklerine değmiş doğrusu.
VİDEO İçin Tıkırdat..

RESİMLER





















 küf project ufakdan official bağlantıları
http://www.facebook.com/#!/pages/K%C3%9CF/107865082590432
http://www.behance.net/kufproject
http://www.vimeo.com/user3586515

KÜF Project / G.O.Paşa - Tosun Paşa Trafik Levhası ANKARA

 

KÜF Project Karşınızda. Ankara'daki G.O.Paşa Trafik yön levhasını Tosun Paşa olarak değiştirmişler. İnce bir mizah anlayışları var. Bir yazılarında "Ankara’da bir ton İvedik tabelası var. Biz başına Recep koyup çok rahat Recep İvedik yapabilirdik. Ama Kemal Sunal’ı kullanmak istedik. Amacımız doğru değerlere sahip çıkmak" diyorlar. Neyse fazla uzatmadan görüntülere gelelim :)

VİDEO İçin Tıkırdat ....

FOTOĞRAFLAR











KÜF Project - Ankara




Küf Project. Memur Şehri Ankara da oluşan, sayıları gittik ce artan bir oluşum. Sokak sanatçıları... Yaptıklarıyla güldürürken, verdikleri mesajlar lada düşündüren kişiler. Yaptıkları işler gerçekten zevkli. Elbet temas kurcam bu küflerle. İstanbul'a gelme planları var :) katılmayı isterim tabi ki.

Yaptıklarını İncelemek İçin Aşağıdaki Bağlantıları Tıklayınız.

1- KÜF Project / G.O.Paşa - Tosun Paşa Trafik Levhası ANKARA
2- KÜF Project / Pacman Kaldırımda - ANKARA
3- KÜF Project / Park Yapılmaz Levhasından Barış İşareti - ANKARA
4- KÜF Project / Trafik levhalarına Milli Futbol Takımımızın Forma Numraları ANKARA
5- KÜF Project / Sigaraya Hayır :)
6- KÜF Project / Kuğulu alt geçidi pisuar - ANKARA





Hürriyet gazetesinin web adresinde gördüğüm bir röportajı paylaşayım.

Kravatlı Ankara, bugüne kadar pek çok yürüyüşe, pek çok direnişe sahne oldu. Ancak “Tosun Paşa”ya “baş kaldırtanı” görmedi. Bırakın Ankara’yı tüm Türkiye düştü, yeni

Başbakan Talimatı Vermiş. Diziler İçin Azami Hız Sınırı "60 DK" !!



diziler, süre bakımından Avrupa sıtandartlarına çekiliyormuş. yanı artık saat 20:00 dan 24.00 a kadar dizi izlemicez :) 2011-12 sezonunda, şimdiki gibi 90 dk dizi olmayacakmış. 48 - 60 dk arasında düzenlenecekmiş. e o zamanda 1 kanalda günde 5 dizi veririler :S 5 yeni bölüm :) öyle olursa dizi indexi yapıp satmak ek gelir kaynağı olabilir :)

internete bağlanırken alkolmetre ile ölçüm gerekiyor :/

bilgisayara böyle bir sistem lazım. bilgisayar ilk açıldığında alkolmetre ile alkol ölçümü yapılsın. sonrada belirli aralıklara bu ölçüm devam etsin :) vücutdaki alkol oranına göre belirli siteler açılsın, belirli sitelerde açılmasın :) bir şey değil alkol yüzünden yetkim olan sitelerden birini yada bir kaçını, ya komple silicem yada erişime kapatıcam :S erişime kapatmak sorun değil. yapmadığım şeyde değil. kendime gelince, alkollüyken yaptığım saçmalıkları düzenlemek zaman alsada bir şekilde geri dönüşümü mümkün oluyor. ya komple silersem ? :S

2.23.2011

eve çok masraf yaptım. harika oldu. (temel, aynı temel salak :)))






hahaytt :) neymiş efendim. komşumuz evine çok masraf yapmışmışşşş. sitedeki en gücel ev onunmuş muş muşş :) 80.000 liralık eve istediğini yap arkadaş. 80.000 lirada içine masraf yap :) oldumu sana kolll gibi 160.000 lira :) ee sonra :) istanbulda büyük deprem bekleniyor. yani depremci amcalar öyle diyorlar... ee biizm ev 80.000 lira :) onun ev 160.000 lira :p temel aynı temel :) gittikmi hep beraber gidicez :) bize giricek 80.000 ona giricek 160.000 :) her odaya klima taktırmaya ne gerek var ? bırak tavanda, asma tavan olmayı versin. derdide az olur hem :) durduk yere çatlayan duvarlar varken yaptığın masraf ne kadar dayana bilirki :) işin garip yanı herkezde hayırlı olsun demiş :) nede kimse temel aynı temel, büyük deprem geliyor dememiş :) Allah akıl fikir versin :)

RTÜK dizi sürelerine el atıcakmış...



artık yarışması bile var "Hayatım Dizi"... Sağım Dizi, Solum Dizi ve sonunda Rtük araştırma yapmış. dünyada dizi süreleri ortalama 45 dakikaymış. bizdede reklamıydı, tekrarıydı derken 4 saat bumm :) farka bak yaw :S bazen harbiden abartıyorlar. reklam çıksın diye beklemeye başlıyorum artık :) insanların hayatından 4 saat çalmak ne demek yaw :S neyse rtük abi el attı olaya. toparlar artık bu dizileri :)

Biplemeyi unutursan özrü dilicen. yoksa bipletirler adamı :)



CNNTÜRK deki 5N1K programında, Cem Yılmaz ın bir tat bir doku gösteriminden bir kare yayınlanıyor :) ve hazırlayanlar küfürlü olan yeri biplemeyi unutuyorlar :) video bitincede Cüneyt Özdemir kan, ter içinde özür diliyor :) demekki neymiş biplemezsen, biplerlermiş :) eskiden RTÜK kanal kapatıyordu. artık para cezası kesiyormuş ;)


video için buraya tıkırdat.....

Cem Yılmaz'dan sonra Tolga Çevik de ameliyat olucakmış...



bu komedyenler ne ayak yaw ? :S hepsi ameliyat olsun, gülmeye zaten hasretiz iii cene mantara bağlıyalım. Tolga Çevik in Cem Yılmaz ile zaten bir akrabalığı var :) demekki bacanak ameliyatdan sağ çıkınca eniştede bıçak yemeye razı oldu :) şaka bir yana Komedi Dükkanını severek izliyorum. Umarım en kısa zamanda Tolga Çevik i daha sağlıklı görürüz. tabiki Cem Yılmazıda. nede olsa o kefeni yırttı sayılır :)

Kavak Yelleri de Gizemli Dul Olmuş....


zamanımızın kaşarlık abidesi olan dizi. kimin eli kimin kıçında belli değil :) onu geçtim eller neden kıçda :) Aslı'ya zaten laf yok :) hayatımda böle motor görmedim arkadaş :) öyle bir potensiyel varki her an herkezle öpüşüp, yiyişe biliyor :) ye beni aslı :) Eat me uuuu yeahh :p  
dizinin cumartesi günündeki yayınında ekranın sağ altında "Kavak Yelleri" yerine "Gizemli Dul" yazıyormuş :) demekki sadece ben değil, diziden baya bi sıkılan varki dikkat eden pek olammış :) bir "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde bu olsaydı yer yerinden oynardı :)...

Van gölü, denizmi oldu lan ???!!! :S





nedir bu yaw :S bir zamanlar Van gölünde canavar vardı :o Van gölü canavarı :) bunu gören masum köylülerde vardı :) şimdide Van gölü deniz miş miş miş :) her bişey değişiyor :) boşunamı okuduk lan biz :) yıllarca denizi bize göl diye kakaladınız o zaman :) Van belediyeside, web sitesindeki bir yazıda  "Van Denizi" diye bahsetmiş  :) bir gazetedeki karikatürde çok güzel düşünülmüş :) 
-Hoca Göl Maya Tutarmı?
-Ya Denizse ? :)
ya tutarsa olayıda, Van gölünden nasibini almış :)


"Van Gölü Canavarı" nın ne kadar turist getirdiğini gördük :) bakalım "Van Denizi" ne kadar turist getirecek :)