2.25.2011

ayranın yok içmeye, niye gidersin atla sıçmaya ?



hea evet. ayranları yok içmeye, atla giderler sıçmaya. aslında kimi için cuk oturan laftır. kimileri de tam tersi. envayı çeşit meşrubatı vardır içmeye. ama dünya turu olsa emekleyerek gitmekten yanadırlar. iki olay anlatayım.


 bir fabrikanın sistem bakım işini almıştım. uzun süre çalıştım orada. bir usta başı vardı. asgari ücret ile çalışıyordu. maaşını aldığı zaman cebinde marlboro eksik olmazdı. ticari taksiyle gelir giderdi. aradan 15 gün geçince sigarası L&M olurdu :) minibüsle gelip giderdi. fazla değil 20 gün sonrada cebinde Lark marka sigara, işe yürüyerek gidip gelirdi. eh be adam ne diye eziyet ediyorsun kendine. ayran yok işte, atı neden zorluyorsun ? :)



diğer olayda tam tersi. ayranı yok değil. yukarıda da belirttiğim gibi envayı çeşit meşrubatı var. ama emeklemek huyu olmuş. 2 lira az vermek için bir kamyon eziyet çekiyor. ucuz diye pazardan malzeme alırlar, eve gelince aldıklarının yarısından çoğunu atarlar. 1-2 lira fazla ver mis gibi ye, iç. neden işkence ediyorsun kendine ? yada 2 lira az vereyim diye taksiye binip rahat gitmek varken, 3 vesait değiştirip, karın, yağmurun altında saatlerce yürümek ne diye ? sonrada hasta olursa buda işin cabası. 2 liranı ben vereyim. rahat rahat ye, iç, gez, sıç. rahat rahat yaşa. milleti kendini güldürme artık. insaf artık. anlayamadın mı hayla ? Kefenin Cebi Yok Arkadaş....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aşağıdan "Anonim" seçeneğini seçerek isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz :)