5.11.2011

Tunceli-Bingöl sınırında şiddetli çatışma

Tunceli-Bingöl sınırında şiddetli çatışma

Bingöl'ün Yedisu ile Tunceli'nin Pülümür İlçeleri arasındaki ormanlık alanda şiddetli çatışmaların yaşandığı öğrenildi.


Tunceli-Bingöl sınırında şiddetli çatışma
Tunceli'de bir süredir devam eden operasyonlar sırasında bu sabah Bingöl'ün Yedisu ile Tunceli'nin Pülümür İlçeleri arasındaki ormanlık alanda şiddetli çatışmaların yaşandığı öğrenildi.
Hava destekli operasyonlar devam ediyor. Güvenlik güçleri, dün sabah Tunceli’nin Pülümür İlçesi’nin dağlık alanından Bingöl’ün Yedisu İlçesi kırsalına geçmek isteyen kalabalık bir PKK’lı grubu tespit etti. Bölgeye hemen, Tunceli ve Bingöl’den helikopterler ile çok sayıda özel hareket timini sevk edildi. Çıkan çatışmanın ardından Bingöl’ün Yedisu İlçesi kırsalındaki ormanlık alana gittikleri belirlenen PKK’lılar ile bu sabah saatlerinde yeniden sıcak temas sağlandığı bildirildi.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

Şiddetli çatışmaların yaşandığı dağlık ve ormanlık alanlar Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan havalanan 2 Kobra tipi helikopteri tarafından bombalanıyor. Bingöl’den de Yedisu İlçesi kırsalına gönderilen çok sayıda özel hareket timinin operasyonlara katıldığı bildirildi. Arazi arama ve tarama faaliyetleri devam ederken ölü ve yaralı sayısı hakkında net bilgilere ulaşılamadı.

KARADENİZ’DE EYLEM HAZIRLIĞI

Öte yandan, jandarmanın yaptığı teknik çalışmalar ve telsiz dinlemelerinden elde ettiği bilgilere göre, PKK’nın Karadeniz bölgesindeki gruplarının yeni bir eylem hazırlığı içinde oldukları belirlendi. PKK’nın Karadeniz bölgesindeki 3 ayrı grubun liderinin, Tunceli bölgesindeki örgüt sorumlularıyla yaptığı şifreli telsiz görüşmeleri çözüldü. Karadeniz’deki PKK’lıların yeni bir eylem hazırlığında olduklarının belirlenmesi üzerine, başta Samsun Ordu, Kastamonu, Tokat ve Amasya’daki polis ve jandarma birimleri uyarıldı. (DHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aşağıdan "Anonim" seçeneğini seçerek isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz :)