5.08.2011

rapidshare, fileserve, hotfile otomatik dosya indirme premium gibi



İnternet den dosya indirmeyle uğraşan kişiler belli başlı hosting şirketlerine rastlamışlardır. Rapidshare, hotfile, fileserve, filesonic, ...v.b. gibi dosya barındırıcı firmalar 2 çeşit dosya indirme şekline izin veriyor. Biri ücretsiz, diğerde premium (ücretli) indirmek şekli. Peki ne farkı var bunların ?


- Ücretsiz dosya indirmede indireceğiniz dosya 2 parça ise yada arka arkaya 1 den fazla dosyayı indirecekseniz ilk indirmenizden sonra, indirdiğiniz dosyanın boyutuna bağlı olarak bekeleniz gerekiyor. Farkındaysanız aynı anda indirmek demedim çünkü aynı anda 1 den fazla dosya indirme şansımız yok. Bunun yanı sıra ücretsiz kullanıcılara verilen bağlantı hızı daha düşük.


-Premium üyeler istedikleri kadar dosyayı aynı anda indire biliyorlar ve bağlantı hızları maksimum seviye tutuluyor.


Peki para vermeden bunu nasıl yapabiliriz ?
Aynı anda dosya indirmemiz imkansız değil. Bununda yöntemleri var fakat ben aynı anda idirmeyi değil, arka arkaya otomatik olarak nasıl indireceğimizi anlatacağım.
Öncelikle dosyalar arasındaki bekleme süresini aşmamız gerek. Bunun içinde sabit ip kullanmıyorsak (bu konuda pek bir bilginiz yoksa anlatacağım yönetimi deneyerek öğrene bilirsiniz) modemi yaniden başlatmamız yeterli olacaktır. Modem yeniden başlatıldığında bağlantılar sıfırlanacak ve suncu tarafından bize yeni bir IP adresi atanacaktır. Yeni IP adresi atandığı zaman dosya indireceğimiz hosting bu IP adresini bilmediği için beklemeden dosyayı indirmemize izin verektir. Size önereceğim programın adı JDownloader. Bu programı indirdikten sonra sistem şöyle oluşuyor. Öncelikle programa modemimizi resetleye bilmesi için bir ek yapacağız. Bu ek betik olabilir. Yada ekstra bir reset yazılımı olabilir. Bahsetmiş olduğum programın kendi forum sitesi var ve bu site içerinde Türkçe bölüm vardır. Her betiği oradan bulabilirsiniz. Ahli hazırda size uygun bir betik yok ise, yine aynı siteden istekte bulunarak bize betik ayarlamalarını sağlaya bilirizki zaten nasıl betik ayarlayacağınıza dağir sitede detaylı bilgi bulunmaktadır.


Ayarlamaları yaptıktan sonra 3 partlı bir dosyayı ekledik varsayalım. Program 1. partı indirdikten sonra bekleme olduğunu algıladığında ayarladığımız betik yada ek yazılım ile modemimizi resetliyor. Modem yeniden IP adresi aldığında program otomatik olarak indirmeye devam ediyor.


Bazı hosting firmalarında chapta(indirmek isterken çıkan garip karakterler yada kelimeler) sorunu bulunmakta. Yine bağzı kelimeleri otomatik olarak algılayıp indirme yapsada, bağzı kelimelerde bu işe yaramıyor ve size kodları girmeniz için bir ekran çıkartıyor. Rapidshare de şu anda chapta uygulaması yok. O yüzden rapidshare üzerinden dosya indirirken sorun yaşamıyoruz. Yazılım üzerinden premium üyeliğimiz ilede dosya indire biliyoruz. Hotfile, filesonic gibi hostinglerin premium üyelikleri paylaşan arkadaş var. hotfile premium account , filesonic premium account, rapidshare premium account, diye google üzerinde araştırma yaparsanız bu paylaşımlara ulaşa bilirsiniz.

Bahsettiğim programı bu adresten indire bilirsiniz.
Yine programın destek forumlarnıa bu adresten ulaşa bilirsiniz.



1 yorum:

  1. teşekkürler kardeş. paylaşım güzel. blogda güzel olmuş. başarılar.

    YanıtlaSil

Aşağıdan "Anonim" seçeneğini seçerek isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz :)