5.05.2011

internet sansür





sansür, sansür, sansür.... la diyorum ki internet faturalarını bu sansürleri koyanlarla ortak ödeyelim. len dünyanın en pahalı & en boktan internetini kullanıyoruz. bin bir zorlukla internete erişiyoruz. şimdi de komple sansür olayı çıktı meydana. en başta ortalık sallandı ki şu anda bunu protesto eden bir çok site açıldı. sonradan bir açıklama geldi ama açıklama çok geç geldi. bu olayda 1-2 paket varmış. çocuk, aile, standart, ... falan filan. yapılan açıklamada standart kullanıcılar için herhangi bir sansür uygulaması söz konusu değilmiş. eğer gerçekten öyleyse gerçekten güzel bir uygulama. evindeki çocuklarından dolayı sansür programlarına başvuran bir çok aile reisi var. kimi program tam sansürlüyor yani bebek giydirme oyunlarının olduğu siteleri bile kapatabiliyor. kimisi de çok dandik yani her türlü emmeli, gömmeli görüntülerin paylaşıldığı siteleri engellemiyor. bununda bi türlü orta yolunu bulamıyoruz. hatta mozilla firefox web tarayıcısını da engelleyen bilen adam gibi hiç yazılım yok. isteyen bireyleri engellemeyecekse harika uygulama. ama işin içine istemeyen kullanıcılar girerse ortalık fena karışır ki beni engellemeleri için anca elime, koluma zincir vurmaları, ağzımı da bantlamaları lazım. yoksa sittinsene engelleyemezler. adam gibi ip & dns aralığı sunamayan bir yapının profesyonel kullanıcıları engellemesi zaten çok şaşırtıcı olurdu :) öyleki normal zamanda iç bir ayarıyla oynanmamış bir bilgisayarın ip adresini taradığımız zaman alakasız ülkelerde gözükmesi gerçekten gülünç. amaç ne ? osmanlı zamanına geri dönmek mi ? bütün ARGE laboratuvarlarını kapatın. neden mi? ee gelişmek istemiyoruz !! yok yok biz istemiyor değiliz. ama sansürü bir halt sanan zihniyet istemiyor. arabadan inip eşeğe binelim hep birlikte. dilerim ki isteyen kişileri engellemez yani standart kullanıcılar. eğer engelleyeceklerse hay yapacağınız işe ve sırayla eklerim ....


oldu olacak;
1- eve internet bağlatmak istediğimiz zaman sabıka kaydı alın,
2- internet kullanıcıları ayda 1 uzman kontrolünde bir muayene sokup, test edin,
3- yine en az ayda 1 olmak üzere memleketteki bütün bilgisayarlı toplatıp detaylı inceleme yapın,
4- bunları yaparsanız gelin internet faturasını da ortak ödeyelim,
5- pornoya hayır diyorsunuz. o zaman sokaktaki cinsel saldırı olaylarına göz yumun ki abaza gençler içlerindeki enerjiyi nasıl dışa vuracak başka türlü ?
6- korsan cd satanlar azaldıysa bunun internet ile çok alakası var, sansür bunu engellerse köşe başlarında korsan cd satanlar hemen türeyecektir.
7- özgürlük diye avaz avaz bağırıp toz kondurmuyorsunuz... bumu özgürlük anlayışınız ?
8- bunların hepsi suç olursa.. suçlar mahkemelere giderse.. sıra bekleyen davaların durumu malum. o sorunu aşmadan birde bu sansür olayları mahkemeye yük bindirirse vay halinize :)


bunları bir okuyun sonra ne yapacağınızı tekrar düşünün :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aşağıdan "Anonim" seçeneğini seçerek isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz :)