5.04.2011

e-devlet şifresi / ssk döküm derdi



len hay online hizmet anlayışınıza yaw. bi ssk hizmet dökümünü alamıyoruz arkadaş. neymiş e-devlet şifresi gerekiyormuş. ee bu sisteme geçmeden önce gerekmiyordu ? şifreyi almak sorun değil. şifre için ptt ye 1 tl ücret ödenecek benim için oda sorun değil. ama ya akşam evine ekmek götürecek para bulamayanlar ? onlarında zati e-devletle işleri olmaz dimi :) benimkide laf işte. asıl problem ptt de şifre bulamama.. la yok yok yok.. 50 kere gittim ptt ye şifre kalmadı diyorlar :S bi sistem yapıyorsunuz, çalışıp-çalışmamasını geçtim en azından girebilelim la... girmek için şifre yok... farklı bir şekilde giriş yapıp inceledim.. hayatımda bu kadar dağınık site görmedim arkadaş... aradığın şeyi bulman 30 dk sürüyor. sağı solu sansürlemeyi biliyorsunuz. sizin yaptığınız sitelerde belli... ya düzen yok, giriş yapamıyoruz.. yada alt yapı tırt girince site çöküyor :) en basit örneği sınav sonuçlarının öğrenileceği siteler :) şu anda yayında olan & erişime engellediğiniz siteler, sizin sitelerinizin 1 günde aldığı hiti sadece 5 dk içinde alıyor :) çekemiyorsanız söyleyin arkadaş :)


bilmeyenler içinde yazalım buraya...
ssk sicil sorgulama gibi işlemleri yapabilmeniz için e-devlet şifresi gerekiyor. şifreyi ptt ye 1 tl yatırmak şartıyla alabiliyorsunuz. 1 tl sorun değil :) şifre bula bilirseniz ne mutlu size. almış olduğunuz şifre sizin imzanız anlamına geliyor. sanal ortamda imza atamayacağınız için bu şifre imza kabul ediliyor. zaten şifreyi alırken de imza atıyorsunuz. yani hanımın, çocuğun kimliğini de götüreyim şifre alayım olayı yok :)


şifrenizi abuk sabuk sabuk yerlere yazmayın. giriş yaptığınız sitenin https://www.turkiye.gov.tr/ olduğuna dikkat edin. siteyi google dan aratarak değil, adres satırına elle girerek giriş yapın. "https://" kısmındaki "S" karakterine dikkat edin. s karakteri yoksa hiç bir bilginizi girmeyin. "S" karakteri ingilizce "security" tükçe karşılık "güvenlik" kelimesinden gelmektedir. "https://" banka protokolüdür. yani bilgileriniz siteye iletilirken şifrelenir. e-devlet şifrenizi, bankanızın internet şubesinin şifresi gibi saklı tutun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aşağıdan "Anonim" seçeneğini seçerek isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz :)