5.09.2011

Facebook Kitap Haline Getiriliyor!

facebook kitap haline getiriliyor Facebook Kitap Haline Getiriliyor!İzmirli iki genç, dünyada bir ilke imza atıp sanal alemle matbaayı buluşturarak Facebook paylaşımlarını kişiye özel kitaba dönüştürdü.

Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü bitiren Ozan Kuday ile Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkileri Bölümü mezunu H. İbrahim Babadağı, 10 yıl kadar önce üniversite yıllarında başlayan dostluklarını iş ortaklığına dönüştürdü. Kuday ve Babadağı, kurdukları Lotram Bilgi Teknolojileri Şirketi’yle dünyada bir ilke imza atıp Facebook paylaşımlarının kitap olmasını sağlayan sosyotap.com adlı internet hediye sitesini oluşturdu.

Değişik sektörlerde çalıştıktan sonra el ele veren İzmirli gençler, www.haberhurriyeti.com Yayın Yönetmeni İbrahim Irmak’a bu internet sitesi ile kişilerin, arkadaşlarının veya kendilerinin Facebook’a üye olduktan itibaren paylaştıkları her şeyi gerçek bir kitapta toplayabileceklerini söyledi.

Şirketi kurduktan 3 gün sonra insanların sevdiklerinin, arkadaşlarının Facebook paylaşımlarını kitaba dönüştürmeye başladığını ve projenin hızla yayıldığını söyleyen genç girişimler, “Facebook’a üye olduktan itibaren yazdıklarımız önümüze kitap olarak dökülünce insan çok duygulu anlar yaşıyor.

Aslında yazışırken sanal alemde bir iz bırakıyoruz ve bu projeyle onlar kitap olarak önümüze gelince zaman yolculuğuna çıkıyoruz. İlk kitabı kendimize yaptık ve inanılmaz heyecan yaşadık. Sitemize girip kitap isteğinde bulunanlar özel Facebook kitaplarını Türkiye’de 4 gün sonra ellerinde buluyor. Eğer istenirse kitap içindeki albümlerde, fotoğraflarda ve tüm profil bilgilerinde ekleme çıkarma yapılabiliyor” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aşağıdan "Anonim" seçeneğini seçerek isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz :)