5.14.2011

278 adayın ALES sınavı yarın tekrarlanacak


Hatalı soru kitapçığı nedeniyle ALES'e giremeyen 278 aday için yarın sınav tekrarlanacak

278 adayın ALES sınavı yarın tekrarlanacak
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), "hatalı soru kitapçığı" nedeniyle Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES) giremeyen 278 aday için yarın sınav tekrarlayacak.
ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından daha önce duyurulan nedenlerden dolayı 2011-ALES İlkbahar Dönemi sınavına girememiş olan 278 adayın sınavlarının tekrarlanmasına karar verildiği bildirilmişti.
Sınav, saat 9.30'da başlayacak ve 180 dakika sürecek.
Adaylara sınavda, sayısal ve sözel bölümden oluşan yetenek testi uygulanacak. Sınav Türkçe yapılacak. Her aday için sayısal, sözel ve eşit ağırlıklı üç ayrı ALES puanı hesaplanacak.

LYS ÜCRETİNİ YATIRIP BAŞVURUSUNU YAPAMAYANLARA EK SÜRE

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) için ücret yatıran, ancak başvuru işlemini tamamlayamayan adaylar, başvurularını yarına kadar yapabilecek.
Edinilen bilgiye göre, sınava başvuru tarihleri arasında sınav ücretini bankaya yatıran, ancak başvurusunu yapamayan adaylar, yarına kadar ÖSYM'nin "http://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile bireysel olarak LYS başvurularını yapabilecek.

TIPTA UZMANLIK SINAVI YARIN YAPILACAK

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS), yarın Ankara'da yapılacak.
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek sınavda, tıpta uzmanlık eğitimi görmek üzere Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerine, üniversitelerin tıp fakültelerine ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'ne (GATA) alınacak uzman adayları belirlenecek.
TUS'un sabah oturumunda yapılacak Yabancı Dil Sınavı saat 9.30'da başlayacak ve 75 dakika sürecek. Yabancı Dil Sınavı adayların sağlık alanında yabancı dil yeterliğini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacak. Bu sınavda Almanca, Fransızca ve İngilizce için çoktan seçmeli sorulardan oluşan testler kullanılacak.
TUS'un Bilim Sınavı ise aynı gün öğleden sonra saat saat 13.30 başlayacak ve 210 dakika sürecek. Sınava adayların, tıp alanındaki temel kavram, ilke ve yöntemleri tanıma, kavrama; bu kavram, ilke ve yöntemler ile düşünme ve bunları belli durumlara uygulama güçlerini yoklayan sorular bulunacak. Tüm adaylar Bilim Sınavı'na girecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aşağıdan "Anonim" seçeneğini seçerek isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz :)