1.02.2016

Onları bırakmayın...

Bırakmamamız lazım. Kimisine sıkı sıkı sarılmak... İçten içe gitme demek. Sevgiliden bahsetmiyorum. Gidiyor onlarda gidiyor... Dost lardan bahsediyorum. Dost dediğin kötü günde belli olur. Aramaz aramaz kötü anında birden belirirler. Sezer onlar sezgileri yüksektir. Tuhaf bir elektrik vardır aranızda.

Küçükken güzeldi, annemize babamıza sarılır ağlardık. Büyüyünce olmuyor değil mi? Büyüyünce bu dostlar lazım işte insana. her ne olursa olsun sarılacak, omuzuna kafanı koyup ağlayacak insanlar....

Yapmak ister, bir şeyler yapmak ister... Çözüm üretmek, seni o dertten kurtarmak. Düştüğünde kaldırmak ister. Hastalandığında sormadan gelirler. Bilirler onlar, sorarlarsa gelme diyeceğini bilirler.

Benim var. Alkollü direksiyon başına geçtiğimde, çok yorgun yola çıktığımda, "Sen eve girmeden uyumayacağım" diyen arkadaşlarım var. Kapıyı açıp beni karşısında görünce daha hiç bir şey söylemeden "Bir sorun var belli, gel içeriye." diyen... Kapıyı açar açmaz gözlerinin içine bakıp hemen sarılan insanlar... Bunlardan bulun kendinize.

Bırakmayın ses tonunuzdan, bir bakışınızdan, duruşunuzdan bir sorun olduğunu anlayanları.

Tartışırsınız onlarla, kavga edersiniz. Ne olursa olsun bilirsin sen onun içinin ne kadar iyi olduğunu, bilmen lazım kızıyorsa sana değer verdiğinden, zarar görmeni istemediğinden kızdığını. Söyler onlar yaptığının yanlış olduğunu. Olduğu gibi pat diye söylerler, patavatsız derler ona, şaşırırlar samimiyetinizi görünce. Onların yoktur çünkü. Onlara saçma gelir.

Siz bilin onların değerini. Onlar aramaz sormaz bir anda çıkarlar, en zor anınızda.

He gene onlar... Karşılık beklemeden sizin için bir şeyler yapan onları kırarsanız, yakarlar tüm limanları.
Sanmayın ki bitti onun için. Öyle değil. Zor anınızda gene sezer onlar bir şeylerin ters gittiğini ama gelmezler. Bu sefer değil. Bu sefer olmaz. Kalırsınız öylece ortada.

Yaparsın, tutar ararsın. Bilirsin içi iyi onun ama kırdın sen onu. İşin düşünce ararsın. Bu sefer değil der sana. Artık olmaz der. Kırdın sen... Kırıkları onarma dan yardım istiyorsun. Yaptığın içindeki nefreti körüklemekten başka bir şeye yaramaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aşağıdan "Anonim" seçeneğini seçerek isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz :)