1.01.2016

Kimleri, kim için....

Lan şu hayatta, kimleri kimlere tercih etmedik ki ?
Kimler için kimleri üzmedik ?


Değer mi ? Bence değmez. Kişilik meselesi tabi ki.


Çok gözlem yapıp, çok insan tanıyan az çok olacakları önceden tahmin eder. Hele ki sezgileri yüksek birisiyse.


Bazen oturup izlemen gerekir... Sadece izlemek. Olacakları bilerek kılını kıpırdatmadan beklemek. Yapılacak, yaşanacak çok şey vardır. Ama beklemeye alırsınız planlarınızı. Bakalım hak ediyor mu ?


Kimisi açık açık söyler, yapacaklarımın sınırı yok, sınırı sen koy. İşte bakalım hak ediyor mu? Sizin sınır tanımaz bu yaşantınızı hak ediyor mu? Siz onun için canınızı vermeye hazırsınızdır ama bakalım o bunu hak ediyor mu?


 Merak ediyor insan bakalım ne olacak, Nasıl bir yol izleyecek. Beni dünyalara değişseydinde insanlara değişmeseydin dedikleriniz nasıl bir tavır sergileyecek. Tıpış tıpış arkasına bakmadan gidecek mi ? Yoksa bu kalbe köpekler giremez diyenler, kendi tükürdüklerini yalayacak mı ? 


Tam bu esnada tanıyorsun karşındakini. Dediğim dedik mi ? Tükürdüğünü yalayan birisimi ?


Demiş ya Can YÜCEL hocam ; "Kaliteli kadına sahip çıkılmaz ; O kime ve nereye ait olduğunu bilir" diye. Aynen öyle.


Giden geri gelse de, vakti zamanında saçının teline zarar gelince hop oturup hop kalktığın o kişi... Geri geldiğinde gene bu etkiyi yaratır mı? Olmaz. Çok çabalaması gerekir. Çabalasa bile boşunadır bazen. Garantisi yok.


Tabi giden de bilir, bilmez değil... Aklında hep yankılanır "AFFETME !". Beyninde oluşur bazen o sözcükler. "Affetme ! Kıran bir daha kıracaktır. Üzen bir daha üzecektir. Aldatan bir daha aldatacaktır. Affetme."

Diğer taraftan affetmek büyüklüktür. Ama neyi, neden, kimi, niçin?


Kötümü sonuçlandı ?

Yooo hayır sakın üzülmeyin. Aksine sevinin. Yavaş yavaş tanıyacağım dediğin kişiyi bir çırpıda tanımış oldunuz. Hakkında yazılmış bir roman okusan bu kadar çabuk tanıyamazsın.


En gülünç tarafı da şu ki, benzer bir durumu bilip "KARAKTERSİZMİŞ" diyen birinin, "KARAKTERSİZMİŞ" dediği kişiyle aynı tavrı sergilemesi :) Buda o kişinin bende aynıyım deme şeklidir. Bir farkım yok deme şeklidir.

He şimdi ne olacak. Çivi çiviyi söker derler ya aynen öyle. Hatta bu söz tamda bu olay için söylenmiş gibi. 

Biz olmaya çalıştığın kişi gidince, bir çok kişiyle bizmişiz gibi hissettirsin. Onun aklına halen zaman zaman başkası gelirken, nasılsa sarılıp, elini tutabiliyor sa bazıları, sende aynı şekilde bir başkasının elini tutup, sonra koşa koşa başkasının elini tutarsın.

 Sonra yeri gelir hikayenden bahsedersin.. Çok kısa spoiler verirsin. Hepsini anlatsan, anlattığın kişi günlerce küfür eder bilirsin. Sonra bırakın... Bir başkası hakkında karaktersiz diyen kişiler, karaktersiz konumuna düşsün. Yanınızda olanlarla bağınızı sıkılaştırın siz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aşağıdan "Anonim" seçeneğini seçerek isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz :)