5.27.2011

rapidshare & fileserve engellenmiş

Mhp nin kaset skandalları nedeni ile rapidshare & fileserve engellenmiş... ne güzel dimi ? bütün suç bu sitelerde zaten. başka suçlu yok. herkez pak bu siteler kara...
Millet donunu kıçında tutamaz, faturası bize kesilir.
hacer olucam diye uğraşmayın. kendi kurduğunuz gizli kamerayla, kendi porno kasetinizi çekin sonra sitelere yükleyin sonrada dava açın kapatsınlar. yasal hack olsun buda :)
denemedim ama dns ile sanırım engel aşıla bilir. dns ayarlarınızı 8.8.8.8 / 8.8.4.4 olarak ayalarıyn :) keyifli downloadlar :)

5.26.2011

Mahkumstar, cezaevi yarışması....

http://img2.blogcu.com/images/b/e/a/beadss/yarisma.jpgKader mahkumları adında yeni bir yarışma programı çıkıyor. Şöyleki; programda Türkiye'nin her bir yerinden 14 mahkum yarışacak. Tabiki yarışmasına izin verilmeyen suç işlemiş kişilerde var. Bu suçlarda terör, tecavüz, cinayet suçlularıyla adi suçlardan hüküm giymiş suçlular. Bu suçlular yarışmaya katılamıyor. Yarışmaya katılan suçlular haftada bir gün özel izin ile dışarıya çıkartılacak. Juride ise Deniz SEKİ gibi bir zamanlar ceza evinde yatan ünlülerin isimleri geçiyor. Yarışmanın hangi kanalda olacağı konusundada şu anda bir bilgi yokmuş.

5.25.2011

Garanti Bankası Sigorta Poliçesi

Bizimi keriz sanıyorlar, yoksa kendilerini çokmu uyanık sanıyorlar anlamış değilim... Hesap hareketlerimi kontrol için Garanti Bankası İnternet şubesine giriş yaptığımda benden habersiz 7 tl ücret çekildiğini gördüm açıklamasındada ****** nolu poliçenin prim tahsilatı yazıyordu. Bu ne primi ? bu ne poliçesi ? ben birşey söylemedim size.. siz ne ayaksınız ? banka hesabını birikim yapmak için açtık ama kafalarına göre biryerleden para kesiyorlar, bir şeylere üye yapıyorlar. 4440333 numaralı telefonuda 2 kez aradım, bir Allahın kuluyla görüşemedim. Varsa yoksa telesekreter. Ona basın, buna basın, şunada basın .... bu ne be.... Neyseki garanti bankasının başka bir şubesinde çalışan bir arkadaşa ulaştım. İsmini burada yazmam onun aısından sıkıntı oluştura bilir. Öncelikle kendisine çok teşekkürler. Oradan aldığım 4446660 numaralı telefonu, işlemi iptal ettirmek için aradım. Aradığım zaman anladım zaten bunun ne olduğunu. "Ferdi kaza sigortası"ymışş... Sizden sigrota isteyen oldumu ? Neyseki yapılan görüşmeler sonucunda sigortamızı iptal ettirdik. Yapılan kesintininde 2 iş günü içinde geri yükleneceğini söylediler.


BEKLİYORUMM....
Evet bekliyorum. 2 iş günü içinde kesinti hesabıma aktırılmaz ise Garanti bankasında bulunan bütün yatırımlarımı çekeceğim. Başka bankamı yok ? Muhtaç değiliz size.. Tanıdıklarımıda ilgili banakadaki işlemlerini geri çekmeleri için ikna edeceğim. Bütün şikayetleri toparlayıp mail yolu ile dünyanın dört bir yanına dağıtacağım..


Biz varsak siz varsınız !!!

Yumurtalı Hırsızlar...

http://www.hafif.org/imaj/gkaraarslan/hirsiz19aa339e19789f75by.jpg Hırsızların yeni yöntemi.. Başlıca unsurları biliyoruz. Posta kutsunun dolu olması. kapının önündeki ayakkabıların hep aynı şekilde durması.. falan filan. bunlara dikkat edilmesinin nedeni, evde birilerinin olup olmadığını anlamak. Muğla - Marmaris te yeni bir yönetem daha gündeme gelmiş. Bir çok evden hırsızlık yapılmış. İncelemeler sonucunda evlerdeki ortak özelliğin cam ve balkonlarda yumurta lekelerinin olması. Hırsızlar önce yumurtaları atıyor, daha sonrada yani yaklaşık 1 gün sonra lekeler duruyorsa evin boş olduğu kanatine varıp, amaçları için harekete geçiyorlar. Bir çok evden değerli eşyaları çalmışlar. Sokaklarda çöpleri karıştıran insanlara helal olsun diyorum. Hısızlık yapmıyorlar, çalıp, çırpmıyorlar. Ne kadar pis olsada çöpten ekmeklerini çıkartıyorlar. Aslında memleketin böyle insanlara ihtiyacı var. Çöpten toplanan kağıtlar sayesinde yeni ağaçlar kesilmekten kurtuluyor. Poşetlerin doğaya verdiği zararı bilmeyen yoktur. Adamlar sadece ekmek parası için çöpleri kurcalasalarda, doğaya katkılarıda göz ardı edilemez. Hırsızlık OUT, Çöpten mazeme çıkartma İN...

5.22.2011

bir daha gitmeyeceğim arkadaş :)

Daha önceden işlettiğim internet kafenin sahibi, kafeyi başka bir yere taşımıştı. Ara sıra uğrarım, can sıkıntısı gidermek için iki lak lak yaparız, hal hatır sorar giderim. 2 seferdir akşam geç saatlerde gidiyorum. Her ne hikmetse ben kafeye girdikten sonra bütün müşteriler 5 dakika içerisinde kalkıp gidiyor. Kendimde sorun olduğunu düşünmeye başladım. İlk seferinde kendisi "ilk kez bu kadar erken çıkıyorum" demişti :) Bu gecede yanında çalışan arkadaş "İlk defa erken çıktık" dedi :) Bende, aynı mekanda bulunduğum insanları, mekanı terk etmeye zorlayıcı bir tür özellik varda benim mi haberim yok. Müşterilere buradan soruyorum, " Ne ayaksınız lan siz ?" :) Adamın işini baltalıyorum gibi bir şey :) Benim yüzümden iş yapamaz hale gelecek :) Tabi gitmeyeceğim dediğime bakmayın, gitmeden duramam ama umarım benimle alakalı bir durum değildir. :)

5.21.2011

haha gülerim :) karakol yabancı müzik burada, dinle

Bazı sitelerde gördüm, siz çok istediniz, çok mail attınız sizin için karakol dizisinin 2. bölümünde çalan müziği tüm gece-gündüz arıyarak bulduk :D ilk biz bulduk falan filan feşmekan :) tüm google indexlerini tarayın :) ilk karakol dizisi yabancı müzik isimli kayıt HayinKofte.blogspot.com adresine aittir :) tüm sitelerdeki mesaj yazılış tarihlerine bakın. baktığınız yerde herhangi bir hile yoksa mutlaka parçanın bulunduğunu bildiren yayın bizim blogumuzdaki tarihten eskidir :)

Bir de sırf hit getirmesi için yorum yazın mail adresinize şarkının bulunduğu adresi göndereceğiz demişler :) arkadaşlar yorum zorunluluğu yok, sansür yok birşey yok. bunlar reklam kokan hareketler. zaten google sorgusunda 1. sırada çıkmamız olayın asıl kanıtıdır :)

Yalan yok, yanlış yok... Sırf parçayı bulmak için yapımcı firmaya defalarca mail atmıştım :) Mailime yanıt gelmedi fakat bloguma giriş yapan bir arkadaş paylaşmıştı bilgiyi. Maillerimde blog adresimide paylaşmıştım. Maile yanıt vermek yerine bloga yazmayı tercih etmiş olabilirler.. her neyse paylaşımı yapan arkadaşa tekrar teşekkürler. Sitemiz üzerinden içeriği bulup, kendileri bulmuş gibi prim yapmaya çalışan siteleride kınıyoruz, desteklemiyoruz. Bahsi geçen sitelere bilgi veren yine bendim fakat yaptığım yorumlar yayınlanmadı & yetkili kişiler tarafından kendileri bulmuş gibi paylaşıma sunulmuştur. Şu andan itibaren bu takım bilgilere ulaşyığımız andan itibaren, sayılı 1-2 site harince hiç bir site ile bilgi paylaşımı yapılmayacaktır. Bu konuda içerikle hiç bir şekilde oynamadan yayımlanmasını sağlayan @donanımhaber ekibine ayrıca teşekkür ederiz.
İyi bloglar arkadaşlar 
F@T!H
karakol yabancı müzik In my room I turned off the lights Closed my eyes nothing's in my sight dinle

Nara - Gitme

Sözler...


gitme..
ne olur gitme..
üşüyor ellerim..
gitme..
ne olur gitme..
sen gidince
üşüyor ellerim..
s

Rafet El Roman & Sarp Palaur (şanışer) - Bir Melek Düet...

az önce beyaz show da dinledim. arkadaşın tarzı gerçekten beğendim. 1 ay sonra albümü çıkacakmış :) şarkılarını büyük merakla bekliyorum :) internetde olanlarıda bu yazımdan sonra dinlemeye başlıyacağım :)



Beyaz Şhow da dinlediği düet in sözleri..

Şanışer:

"Sevginin ve barışın bir manası kalmadığında, eski tatlı huzur veren şarkılar da çalmadığında,

5.20.2011

karakol dizisindeki yabancı şarkı

deli gibi arıyorum bu parçayı ama yok hiç bir yerde
şarkının sözleri şu şekilde ;
Here are some of its lyrics:
In my room I turned off the lights
Closed my eyes nothing's in my sight

adını bilmediğiniz müzik, şarkı, parçalar...

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/50272_296602794518_407715_n.jpgadını bilmediğiniz parçalar var diyelim. hatta bu şarkı yada şarkılar zamanla acayip bir şekilde takıntı haline geliyor...
ama nasıl bulacağız ? adı üstünde adını bilmiyoruz .. :) bunu için 1-2 yöntem var aslınca. şarkının ses kayı var ise bu ses kayıtlarını internetdeki arşivlerde arata biliriz.


bunun ilk yolu Tunatic isimli program. Programı kurduktan sonra ses kaydını açıyoruz program ses dalgalarını siteye gönderip bula bildiği sonuçları bize gösteriyor. programı buradan indire bilirsiniz. http://www.wildbits.com/tunatic/

olgunluk sınav soruları

olgunluk sınav soruları nasıl olacak ki ? bi yerde bulduğum bir kaç bişi var aslında :) bunlar :

-şimdi söyle bakalım yolda karşına geçip küfretse ne yaparsın?
-hasta ziyaretine gidilirken ne götürülür?
-babaya göre annenin kızkardeşine ne denir?..... gibi :)


bumudur acaba :p

Olgunluk sınavı nedir ?

Bildiğiniz gibi ygs kalkıyor yerine olgunluk sınavı geliyor. peki nedir bu olgunluk sınavı.

OLGUNLIK SINAVI
Olgunluk sınavları Osmanlı döneminde ilk kez Mektebi Sultani’de (Galatasaray Lisesi) 1869′da uygulanmaya başlandı. 1955′te olgunluk sınavı yerine lise bitirme sınavları getirildi. 1974′teyse ÖSYM’nin kurulmasından itibaren kaldırıldı.
Gerek olgunluk sınavı gerekse lise bitirme sınavları öğrencinin lise eğitimini tamamlayıp tamamlamadığını ölç

Kütahya 2. kez sallandı

Saat 23.25'te merkez üssü yine Kütahya'nın Simav ilçesi olan 4.6 büyüklüğünde, orta şiddette deprem daha kaydedildi.

5.19.2011

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiler İle Deprem :)

Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, İstanbul, Ankara, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Yalova, Eskişehir ve Afyonkarahisar''da da hissedildi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 23.15'te, merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depremin hissedildiği il ve ilçelerde vatandaşlar, evlerini terk ederek sokağa çıktı.

Deprem Kaç Şiddetinle la :S

Merkez üssü Kütahya olan deprem; İstanbul, Ankara, Bursa, Yalova ve Tekirdağ’da hissedildi…  Reuters Haber Ajansı, depremin şiddetinin 6.0 olduğunu duyurdu…

İstanbul da deprem...



 http://piy10.net/wp-content/uploads/2011/01/deprem1.jpg

Merkez üssü Kütayha, Simav olan 5,9 şiddetindeki deprem İstanbul, Ankara, Bolu, İzmir, İzmit, Edirne gibi bir çok ilde hissedildi.

İstanbul, İzmit, İzmir, Ankara, Eskişehir Deprem Şiddeti..

Gelen bilgi tam kesin olmasada Marmarama merkezli 3,5 şiddetinde olduğu söyleniyor :)

İstanbul da deprem

Az önce İstanbulda deprem oldu. depremin kaç şiddetinde olduğu az sonra burada....

Fatih Terim tekrar Galatasaray da...

Tecrübeli teknik direktör Fatih Terim, 3. kez Galatasaray da :) Arada bunalımlar olsada, biz ayrılamayızzzz.. biz ayrılamayız :)

YGS İptal, YGS kalkıyor...

 
2 Yıldır yapılan, adı bir türlü flaşh haber olmaktan kurulmayan sınac YGS kaldırılıyormu. Yapılan açıklama şu şekilde ;

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, şifre iddalarıyla gündeme gelen YGS'nin yerine olgunluk sınavı getireceklerini açıkladı.

Şifre iddialarıyla tartışmalara neden olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) tarih oluyor. YGS'nin yerine Olgunluk sınavı gelecek.YÖK Başkanı Akşam gazetesine verdiği röportajda YGS'nin yerine getirilecek yeni sistemle ilgili çalışma yaptıklarını açıkladı...

Bakalım yeni sınavda, bizleri ne gibi şok edici haberler çıkacak..
haber şu anda YGS kaldırılıyor şeklinde. En kısa zamanda YGS kaldırıldı konu başlığı ile görüşmek üzere :)

Model - Bir Melek Vardı

Karakol dizisindeki yabancı bir parçayı ararken şans eseri rasladım bu parçaya. Ses güzel, yorum güzel, beste güzel :) daha ne olsun :)

5.18.2011

Zuma

Keyifli Oyunlar :)

AK parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Karikatürleri...

Gün geçtikce yeni karikatürler çıkıyor. Seçimlerin yaklaşmasıda bu karikatürlerin yoğunluğu arttırmakta. Çıkan son karikatürler aşşağıda...




Survivor da Kaç Para Alıyorlar ?

Survivor adasında kim, kaç para alıyor ?
Pascal Nouma kaç para, Nihat Doğan kaç para, diğer ünlüler ne kadar para alıyor ? işşte cevabı......


KİM NE KADAR PARA ALIYOR

Bir de şu en çok konuşulan "Kim ne kadar para aldı?" meselesi var. İşte size aldıkları ücretleri söyleyeyim de hepimiz rahatlayalım. Nihat Doğan ve Pascal Nouma

Kral müzik ödülleri twitter yorumları..

İşte Kral Tv Ödülleriyle ilgili twit’lerden bazıları:
AkalinDemetDemet Akalın
Gezegen mehmet yum direnclere ragmen sukret en iyi albumde ve popda demisdi!! Bravooo! Bi daha ruyanizda gorursenz kliplerimi
1 hour ago Favorite Retweet Reply
@handeyenerCom  geceye @sinanakciloffcl ın esprisi damgasını vurdu " tarkana teşekkürler bu ödülü almayıp bize bıraktığı için " :=))
@handeyenerCom  Senin sesin,doğallığın yeter. Vee tabiii kii bi de HYFC ailesi. Biz sana ödülüz zaten. Hatta en büyük ödül!
 

İstanbul Samsun Demir
Kazanamayan bu ülkede gelecek yıl daha iyisini yapmalıyım diyebilecek olgunluğu gösteremiyor
SinanAkcil 2010''da en çok çalan ŞARKI "RÜYA"
sinanakciloffcl SİNAN AKÇIL

Sayisiz mesajlariniza cokk tesekkur ederim,benim icin en anlamli odul yilin radyo sarkisini aldik:)baska bir ruyam da yoktu bu gece:)svglr

Son Seçim Anketi

İKSara'nın mayıs ayı seçmen anketinde kararsız oylar dengeli dağıtıldığında AKP'nin oranı yüzde 45.5, CHP'nin yüzde 30.5, MHP'nin de yüzde 13.1 çıktı. Ankete katılanların ortak görüşü: ÖSYM sınavları sorunlu
Türkeyi'de ilk kez GPS'li el terminali kullanılarak yaptığı kamuoyu anketleriyle adını duyuran İKSara'nın 5-12 Mayıs 2011 tarihleri arasında yaptığı araştırma, son birkaç haftadır siyasi gündeme damga vuran konuların seçmen tarafından nasıl algılandığını gözler önüne serdi.
AKP'nin yüzde 45.5'le yine açık ara önde göründüğü araştırmada CHP yüzde 30 sınırını çok az bir farkla da olsa aşıyor. MHP'de kısmi bir düşme söz konusu olsa da ilk kaset skandalına rağmen partinin halen baraj sorunu olmadığı görülüyor.
Bağımsız (BDP ve diğer) oylardaki yükseliş de dikkati çeken bir başka unsur.


YÜZDE 7.5 KARARSIZ YÜZDE 17 OYNAK OY
New York Üniversitesi'nden Doç. Dr. Selçuk Şirin ile Okan Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Şirin liderliğindeki İKSara'nın 81 il, 215 ilçe ve 70 köyde yüz yüze görüşme yöntemiyle 2504 kişi üzerinde yapılan ankette hata payı yüzde +,- 2 olarak belirtildi.
İKSara'nın mayıs ayında yaptığı 'Siyasal Tercihler' araştırmasında seçmene 'Bugün seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?' sorusu yöneltildi. AKP yüzde 43.0, CHP yüzde 28.0, MHP yüzde 11.0, BDP yüzde 6.1 çıktı.
Toplumun yüzde 7.5'i is

Top Figures

Keyifli Oyunlar :)



Tam Ekran Oynamak İçin Tıklayınız..

height="1"

Space Invaders

Keyifli Oyunlar :)



Tam Ekran Oynamak İçin Tıklayınız..

http://lookforitoverhere.com/wp-content/uploads/space-invaders.jpg
height="1"

Robokill

Keyifli Oyunlar :)



Tam Ekran Oynamak İçin Tıklayınız..

height="1"

Tetris

Keyifli Oyunlar :)



Tam Ekran Oynamak İçin Tıklayınız..

height="1"

İletişim bölümü yenilenmiştir.

http://www.net-elektrik.com/images/iletisim.jpg 

İstek, öneri ve şikayetleriniz için iletişim - irtibat bölümümüz yenilenmiştir. Sayfamızın üst yada alt kısmındaki iletişim bağlantısına tıklayarak ulaşacağınız iletişim formunu doldurarak, görüşlerinizi bildire bilirsiniz...

Oyunlar eklenmiştir.

http://www.umudaezgi.net/OrtaMenuResim/oyun.jpg 

Sitemiz üzerinden oyun oynaya bilirsiniz. Oyunlara erişebilmek için sitemizin üst kısmındaki oyunlar bağlatısına tıklayınız..

Chat sistemi eklenmiştir.

 

Görüntülü sohbet sistemini ekleyipte, normal sohbeti eklememek olmazdı. Servise erişebilmek için sayfamızda bulunan bağlantılara tıklıya bilir yada buraya tıklaya bilirsiniz.

Kameralı sohbet sistemi eklenmiştir.

http://www.seslipazar.net/wp-content/themes/Tauren/img/no-image-small.gif 

Sayfamıza Kameralı sohbet, chat sistemi eklenmiştir. Sohbete katılmak için buraya tıklaya bilir yada sayfamızda görünen "Kameralı Sohbet", Görüntülü Chat" bağlatılarına tıklaya bilirsiniz.

Eski temaya dönüş...

Yapmış olduğumuz denemeler tamamlanmış olup, eski tema sistemine geri dönülmüştür........

Sansür Sansür Sansür...

İnternet sansür meselesi gün geçtikce çığ gibi büyüyor. Sorunun bu kadar büyümesinin asıl nedeni doğru düzgün açıklama yapılmaması. Sansür uygulamaya geçince dns değiştirilemeyecek, özgürlük kalmayacak deniyor (standar kullanıcılar için). Ama bazı yerlerde yapılan açıklamalara göre; "Şu anda herkez standart kullanıcı, biz sansür uygulamıyor, paketleri çoğaltıyoruz." deniyor. Bu işin içinde olan biri olarak bu açıklamaya göre yapılan işlem gayet güzel. 

AMA.... 
Standart kullanıcılar istediği siteye girebilmeli. Kaldıkı TÜRKİYE içerisinde +18 içerikli site sahibi kişiler yokmu ? Muhakkak vardır. Bu adama kalkıpta sen kendi sitene giremezsin kardeşim denilem

17. Kral Tv Müzik Ödülleri Video İzle

17. Kral tv müzik ödülleri sahiplerini buldu. Hangi şakılar ödül aldı, hangi sanatçılar ödül aldı bunları bildirdik. Geceden 1-2 video ekleyelim şimdide. 17. Kral tv müzik ödülleri görüntülerini aşşağıdaki bağlantılardan izleye bilirsiniz.




17. Kral TV - En Iyi Sarki Sözü & Aysel Gürel ( Müjde Ar ) Sevdanin Son Vurusu


Orhan Gencebay & Batsin Bu Dünya Remix 17 .Kral TV Müzik Ödülleri

Kral Tv Müzik Ödüllerinde Gecenin Olayı.

http://www.medyakolik.org/content/mod_images/news/item/large/kraltv.jpg 

Kral Tv’de gecenin olayı; ödüllerin çoğunun aranjörü, v.s dahil akşam törende sahne alan Tarkan’a verilmesinden sonra, “Radyo verileri-Nielsen” ölçümlerine göre radyolarda en çok çalan Ziynet Sali’nin söylediği “Rüya” şarkısının ödülünü almak için sahneye çıkan Sinan Akçıl: “Öncelikle Tarkan’a çok teşekkür ediyorum bu ödülü bize verdiği için, ( gülerek ) bıraktığı için diyeyim.” dedi ve salonda büyük alkış koptu… Belli ki bu Sinan Akçıl-Tarkan konusu önümüzdeki günlerin en çok konuşulan tartışmalarından birine sahne olacak. Bu arada Tarkan gecesine dönen törene canlı bağlanacağı söylenen İbrahim Tatlıses’in de telefonla katılmaması dikkati çekti…

17’İNCİ KRAL MÜZİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!..

http://ikadioweb.files.wordpress.com/2010/05/25inmli.jpg 

17. Kral Müzik Ödülleri Sahiplerini Buldu. Ödül alan şarkılar ve ödül alan sanatçılar şu şekilde..

Ödül alan isimler şöyle:


En iyi çıkış yapan şarkıcı: Berkay
En iyi film müziği: Oğuzhan Koç
En iyi dizi müziği: Öyle Bir Geçer Zaman Ki
En iyi klip: Tarkan - Öp
Kral TV Onur Ödülü: Orhan Gencebay
Yaşam boyu onur ödülü: İbrahim Tatlıses
En iyi remix: Suat Ateşdağlı (Ayşegül Aldinç – O Kız)
En iyi yönetmen: Nadir Bekar (Tarkan – Öp)

5.17.2011

Nihat Doğan'a köpek balığı saldırırsa..

Sahilde karate yapan Nihat Doğan'ın görüntüleri komedi programlarına ilham veriyor. Hayrettin ve İsmail Baki Tuncer biraraya geldi ortaya kahkaha çıktı.

VİDEO İZLENME REKORU KIRIYOR

"Nihat Doğan'a Survivor'da köpek balığı saldırırsa ne olur?" temalı video izlenme rekorları kırıyor. Sahilde karate yapan Nihat Doğan'a köpek balığı saldırıyor. Muhtemelen ismi Pascal olan köpek balığı sinsice avına yaklaşıyor ama İsmail Baki Tuncer'in seslendirdiği Nihat Doğan köpek balığına haddini bildiriyor.
İşte Nihat Doğan'ın köpek balığıyla imtihanı
Nihat Doğan'a köpek balığı saldırırsa - izle

Pargalı ve Nigar Dudak Dudağa

Muhteşem yüzyıl dizisinin fragmanında Paragalı İbrahim ve Nigar Kalfa dudak dudağa görünüyor.
İzlemek İçin Buraya Tıklayınız..

Google geriliyor...




Rakipleri Google'ı geride bıraktıGoogle'ın Mart ayında yüzde 65.7 olan oranı Nisan ayında yalnızca 65.4'e geriledi. Bunun yanında Yahoo 15.7'den 15.9'a çıktı. Son dönemlerde arama motorlarına getirdiği yeniliklerle adından oldukça söz ettiren Bing ise oranını 13.9'dan 14.1'e yükseltti.
Tabii ki küçük düşüşlerine rağmen hiç de küçümsenmemesi gereken 65.4'lük bir oranla Google halen arama motoru yarışlarının kazananı.

Bubble

Keyifli Oyunlar :)




Tam Ekran Oynamak İçin Tıklayınız..
height="1"

F-Xeno Tactic

Keyifli Oyunlar :)




Tam Ekran Oynamak İçin Tıklayınız..

height="1"

Metal Slug Oyna

Keyifli Oyunlar :)



Tam Ekran Oynamak İçin Tıklayınız..

height="1"

Canlı Okey


Tarayıcınız okey için gerekli java programını desteklemiyor yada engelliyor.

Sayfanıza okey yüklemek için lütfen buraya tıklayınız

Rings İstanbul

Selçuklu Holding bünyesindeki Selin İnşaat’tan emlak sektöründe çığır açacak  bir proje geliyor

Selçuklu Holding bünyesindeki Selin İnşaat’tan emlak sektöründe çığır açacak bir proje geliyor 

500 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek Rings İstanbul,bambaşka bir yaşam vaat ediyor.

İşte Rings İstanbul’u diğerlerinden ayıran 6 önemli özellik:

Türkiye’de bir ilk: Villa konforunda daireler. 

Rings İstanbul dairelerine villa konforu getirdiklerini söyleyen Selçuklu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Öncel;“Rings İstanbul’da her katta iki daire var ama her iki daire sahibi birbirini görmeden yaşıyor. Garajdan asansörlevçıktığınız zaman bir taraftaki daire sağdan giriyor, diğeri soldan. Yani, aynıkattaki dairelere bile farklı asansörlerle çıkılıyor” dedi.
Ayrıca Rings İstanbul daireleri her açıdan güneş alıyor ve her odada özel ses izolasyonu bulunuyor.

Perdeler tarih oluyor

Rings İstanbul’daki dairelerin cepheleri karşı karşıya gelmiyor. Dairelerinönünün açık olduğu bu ferah yaşama da “Perdesiz Yaşam” adı veriliyor.

Selçuklu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Öncel perdesiz yaşam hakkında şunları söyledi; “Ortada bir çember sistemi var. Bu sistem, projelere ek bir maliyet getirdi ama özellikle ben istedim; bu konforun gelmesi lazım.”

Nâtamam değil, tastamam daireler!

Rings İstanbul’da daireler, dünyaca ünlü markalar ile döşeniyor. Tüm daireler en ince ayrıntısına kadar tasarlanmış ve oturmaya hazır şekilde teslim ediliyor.

Özel alışveriş merkezi de var.

Rings İstanbul’un içinde kendine ait özel bir alışveriş merkezi de var.Bu alışveriş merkezi dünyaca ünlü markaları ve birbirinden şık restoranları bünyesinde barındırıyor.

Rings İstanbul’un içi dışı yemyeşil!
Rings İstanbul’daki yeşil alan 30 futbol sahası büyüklüğünde. Ayrıca Aydos Ormanları’nda, çam ağaçlarıyla çevrili bir göl de projenin hemen yanı başında bulunuyor.

Projenin mimarı: Hakan Kıran.

Projenin dikkat çeken başka bir özelliği ise ünlü mimar Hakan Kıran. Bugüne kadar pek çok sıradışı projeyi hayata geçiren, dünyaca ünlü mimar Hakan Kıran Rings İstanbul’a da imzasını attı.

İstanbul Sancaktepe’de gerçekleşen projede 1.500 konut, AVM ve sosyaltesisler yer alıyor. Projenin 2013 Mayıs ayında tamamlanması planlanıyor.

Cem YILMAZ yine güldürdü :)

Hıncal Uluç, Sunay Akın ve Nebil Özgentürk'ün sunduğu 'Yaşamdan Dakikalar' programının geçtiğimiz haftaki konuğu Cem Yılmaz'dı

Programın bir kısımını buraya tıklayarak izleye bilirsiniz.

Fazla internet kullanımının beyinde oluşturduğu zarar, eroin ve kokoinin oluşturduğu zararla aynı


Uzmanlarca yapılan araştırmalarda, aşırı internet kullanımının beyinde oluşturduğu zararın, kokain ve eroinin oluşturduğu zararla aynı olduğu belirlendi.

Nöropsikiyatri Hastanesi psikiyatristlerinden Prof. Dr.
Nevzat Tarhan, sanal alıştırıcı olan bilgisayarın ve internet ortamının fizyolojik bağımlılık yaptığının bugün kesinlik kazandığını bildirdi.

İnternet ve bilgisayar bağımlılığını olağan bağımlılık kriterlerini karşılayacak şekilde bilgisayarla ve sunduğu görüntülerle yoğun bir biçimde meşgul olma durumu olarak tanımlayan Tarhan, bağımlılığın tanı ölçütlerini şöyle anlattı:


"İnternetle aşırı zihinsel uğraş, istenilen keyfi almak için giderek daha fazla oranda internet kullanımına ihtiyacı duyma, internet kullanımını tamamen bırakmaya yönelik başarısız girişimlerin olması, internet kullanımını kontrol etme ya da tamamen bırakmaya yönelik başarısız girişimlerin olması, internet kullanımının azaltılması halinde çökkünlük ve kızgınlık hissetme, başlangıçta planlanandan daha uzun süre internette kalma, başkalarına internette kalma süresi konusunda yalan söyleme, interneti problemlerden kaçmak veya olumsuz duygulardan uzaklaşmak için kullanma. "

Azerbaycan Eurovision Performansı İzle

2011 Eurovision şarkı yarışmasının birincisi Azarbaycan olmuştu. İzleyemeyenler Azerbaycan ın performansını buraya tıklayarak içılan video ile ilzeye bilirler..

Bütün Eurovision Şarkıları

  1978 den bu yana tüm eurovision şarkı yarışmalarına katıldığımız şarkı isimleri ve sanatçılar aşağıda sıralanmıştır.

1978 - Nilüfer ve Grup Nazar - ‘Sevince’
1980 - Ajda Pekkan - ‘Petrol’
1981 - Modern Folk Üçlüsü ve Ayşegül Aldinç - ‘Dönme Dolap’
1982 - Neco - ‘Hani’
1983 - Çetin Alp - ‘Opera’
1984 - Beş Yıl Önce On Yıl Sonra - ‘Halay’

Okullar ne zaman kapanıyor ? / 2011 eğitim takvimi

M.E.B’e bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2009-2010 eğitim-öğretim yılının 18 Haziran 2010 Cuma günü sona ereceği, 2010-2011 eğitim-öğretim yılının 13 Eylül 2010 Pazartesi günü başlayacağı genelge ile belirlenmişti. Ancak, Ramazan Bayramı ve okullara yapılan kayıtlar nedeniyle bazı değişiklikler yapıldı…
Ramazan Bayramı tatili ile ilköğretim okullarına yeni kayıt olan öğrencilerin uyum programlannın bir hafta önce başlayacağı dikkate alınarak; öğrenci ve velilerin olumsuz etkilenmemeleri amacıyla, 2010-2011 eğitim-öğretim yılının 20 Eylül 2010 Pazartesi günü başlaması kararlaştırılmıştır.
Diğer düzenlemeler ise aşağıdaki şekildedir:
1- 2010-2011 eğitim-öğretim yılı;
a) Okul öncesi ve ilköğretim birinci sınıf öğrencilerinin eğitim-öğretime hazırlanması 13 Eylül 2010-17 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılacaktır.
b) Birinci kanaat dönemi 20 Eylül 2010 Pazartesi günü başlayacak ve 28 Ocak 2011 Cuma günü sona erecektir.
c) Yarı yıl tatili, 31 Ocak-11 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacaktır.
d) İkinci kanaat dönemi, 14 Şubat 2011 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Haziran 2011 Cuma günü sona erecektir.
2- Çalışma takvimi; yukarıda belirtilen tarihler

Bakan!dan Sansür Açıklaması

Binali Yıldırım, internet erişimine kısıtlama getirileceği iddialarını yalanladı.
Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, internet erişimine kısıtlama getirileceğini iddialarını yalanlayarak, "Tamamen iletişim kazasıdır, YGS'deki gibi. Yasak falan yok. " dedi. AK Parti İzmir milletvekili adayı Yıldırım, Hilton Oteli'nde basın mensuplarıyla biraraya gelerek soruları cevapladı.

İnternete yasak getirileceği söylentilerinin sorulması üzerine bunun YGS'deki gibi bir yanlış anlama olduğunu söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti: "İnternet, kontrol edilmesi hemen hemen imkansız bir alan. Yasal tedbirlerle kontrol etmek mümkün değil. Kapalı ülke olmanız gerekir kontrol için. Türkiye'de böyle bir şey mümkün değil. Her gün 35 milyon insan, internette birbirleriyle temas halinde. Böyle bir mecrayı izlemeniz, fiziken mümkün değil. Teknik altyapısının kurulması mümkün değil. Böyle bir şey için 100 binden fazla insan, üç vardiya çalışmalı. Hepimizin ailesi, çocukları var. Çocuklarımızın önüne, istem dışı siteler geliyor. Bu yüzden de internet kullanımı gelişmiyor, sabit hatlarda düşüş var. Aileler, çocuklarını korumak için interneti

İkinci Dünya Bulundu

İklimbilimciler, cüce yıldız Gliese 581'in etrafındaki gezegenlerden birinin yaşanabilir olduğunu düşünüyor.
İklimbilimciler, cüce yıldız Gliese 581'in etrafındaki gezegenlerden birinde suyun ve yaşamın bulunmasına uygun bir iklime sahip olduğunu ve dolayısıyla yaşanabilir olduğunu düşünüyor.

Fransız Ulusal Bilim Araştırmaları Merkezi (CNRS) tarafından yapılan yazılı açıklamada, bir grup iklim bilimci tarafından yayımlanan çalışma sonuçlarının, kütlesi Dünya'dan 7 kat daha fazla olan ve kayalık olduğu düşünülen Gliese 581d'nin "yaşanabilir olup da bugüne kadar keşfedilen ilk gezegen" olabileceğini gösterdiği belirtildi.

2007'de keşfedilen, Dünya'ya 20 ışık yılı (1 ışık yılı 9. 500 milyar kilometre) uzaklıktaki Gliese 581d'nin, ilk başlarda yaşanabilir olması için çok soğuk olduğu düşünülüyordu. Ancak Güneş sistemi dışında bulunan ve sıcak olmayan cüce gezegenin yörüngesindeki bu gezegenin Dünya'nın Güneş'ten aldığından 3 kat daha az enerji aldığı belirtiliyor. Bu engellere rağmen Gliese 581d'nin kendisine okyanusların, bulutların ve yağmurun oluşmasına imkan tanıyacak kadar sıcak bir iklim verecek bir sera etkisinden yararlanabileceği sanılıyor. - PARİS (Anadolu Ajansı)

Asena Elendi...

Survivor yarışmasında bu hafta süpriz bir şekilde Asena elendi. Asena nın elenmasına Nihat çok sevindi.


Asena nın elenme anı videosunu buraya tıklayarak izleye bilirsiniz..

Çıplak fotoğrafları internete sızdı

Miami de özel bir fotoğraf çekiminde olan Eva Longoria, Kendisini görüntüleyen haberciler farketmedi.


Eva Longoria Üstsüz Fotoğrafları





Farm Frenzy / Çiftlik oyunu

Keyifli Oyunlar :)



Tam Ekran Oynamak İçin Tıklayınız..


height="1"

Counter

Keyifli Oyunlar :)



Tam Ekran Oynamak İçin Tıklayınız..

height="1"

Snake - Yılan Oyunu


Keyifli Oyunlar :)





Tam Ekran Oynamak İçin Tıklayınız..


height="1"

5.16.2011

Halıya Basma :)

Bu gün sışarıda  gezinirken bir kadının balkondan halı silkelemesi dikkatimi çekti. Aslında dikkatimi çeken kadının halı silkelemesi değil, silkelenmekte olan halıydı...


Halı artık parçalanmış, resmen BIRAK BENİ diye bağırıyordu. Saçak kısmından parçalar kopmuş. Ortasında kesikler vardı.. Halı ortadan koptu kopacak,  ufak bir yer tutuyordu...


O esnada aklıma Nejat UYGUR un gösterilerinde söylediği Halıya Basma repliği geldi :) Net de araştırdım ama bulamadım :S

vodafone reklam müziği - Şebnem Ferah Özgürce Yaşa

hayat boyu dilersin
o gün için
ömür boyu beklersin tam
o an için
geçmiş uzakta kalmış
yarınsa yaklaşmaz
kaybetmeye gerek yok
bulmak için bulmak için
zaman geçmek bilmez önce
sonra muzikdinle3.com yılları sayamazsın
bir bakmışsın geçip gitmiş hayat
özgürlüğün zerresinde
varsa dünya çizgisinde
kaç kez ilkbahar
kaç kez sonbahar
kaç kez bir hayat
anlam değer vermezsin
ogün için
ömür boyu beklersin
mutlu olmak için
kimse dinletemez bazen anlatırlar hep
sonra duymak istersin
hepsi muzikdinle3.com gitmişler
gitmişlerrrrrrrrrr
zaman geçmek bilmez önce
sonra yılları sayamazsın
bir bakmışsın geçip gitmiş hayat
özgürlüğün zerresinde
varsa dünya çizgisinde
kaç kez ilkbahar
kaç kez sonbahar
kaç kez bir hayat

Nihat Doğan kredi borcu için Survivor'a katılmış

Nihat Doğan Survivor'daki ödülü kazanırsa eğer bankaya olan kredi borcunu ödeyecek..


Nihat Doğan kredi borcu için Survivor'a katılmış
Bankaların Doğan'a kefil olan eski sevgilisi Seda Sayan'ı aradığı öğrenildi.

DOĞAN, BÖLÜM BAŞINA ÜCRET ALIYOR

Survivor yarışması Nihat Doğan'ı kurtaracak! Özlü sözleri ve Pascal Nouma'yla kavgasıyla Survivor Ünlüler-Gönüllüler'e damga vuran Doğan'ın yarışmaya kredi borçları nedeniyle katıldığı iddia edildi. Çeşitli bankalardan aldığı kredileri ödemekte güçlük çeken ünlü şarkıcının, yapımcı Acun Medya'dan bölüm başına aldığı ücretin yanı sıra büyük ödül olan 500 bin lirayı da kazanıp borçlarını kapatmayı düşündüğü iddia edildi.

"BENİM NİHAT DOĞAN'LA İLGİM YOK!"

Nihat Doğan, adada ödülü kazanmak için ter dökerken kredi aldığı bankalarında borçlar nedeniyle eski sevgilisi Seda Sayan'ı aradığı öğrenildi. Kredi alırken Doğan'a kefil olan Sayan, telefonlar karşısında şoke olup bankacılara kızdı. Ünlü sanatçının, "Benim Nihat Doğan'la da onun borçlarıyla da bir ilgim yok!" dediği iddia edildi. Dostları Seda Sayan'ın, Nihat Doğan'ın borçları yüzünden gelen telefonlara kızgın olduğunu söylüyor.

NİHAT ELİNİ ÇATLATTI!

Survivor Ünlüler-Gönüllüler'de önceki akşam yarışmacılar yemek ödülü için penaltı attı. Taner'in takımı penaltıları gole çevirip yemeği kazanırken, Nihat Doğan bileğini çatlattı. Doğan'ın eline ilk müdahaleyi yapan doktorlar, bandaj yapıp bir süre kımıldamamasını söyledi.

Taraftarlar polisi göz altınaaldı :)

Spor programı Telegol de harika gaf. 6-0 biten Fenerbahçe-Ankaragücü maçından sonra Samandıra tesislerindenn canlı yayına bağlanan muhaberin Taraftarlar bir polisi gözaltına aldı" cümlesi izleyicileri gülümsetti.

Rahşan Gülşan'ın Survivor izlenimleri

Survivor adasında yarışmacılarla üç gün geçiren Habertürk yazarı meslektaşı Hürriyet yazarına laf çaktı..


Rahşan Gülşan'ın Survivor izlenimleri
Hürriyet Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu'nun ardından Habertürk Magazin yazarı Rahşan Gülşan da Survivor izlenimlerini yazdı. Pascal Nouma'nın yerine Taner'in arkadaşı Meter'in yarışmaya katılacağını yazan Gülşan meslektaşı Cengiz Semercioğlu'na da laf çaktı..
İşte Rahşan Gülşan'ın Survivor izlenimleri
Adadan döneli neredeyse bir hafta oldu. Alnımda sağlam bir güneş yanığı soyulması ve tişörtümden açıkta kalan yerlerde nezih bir amele yanığım, bacaklarımda para büyüklüğünde sinek ısırığı izleri var ve bu satırları yazarken hâlâ kaşınıyorum.

Üç gün süren ve toplamda 30 saatten fazla uçuş gerektiren seyahat yüzünden hâlâ çok yorgunum. Ama hiç ummadığımız olayların içinde kalıp bir anda "Dominik'ten kavgayı bildiriyor" olmanın verdiği hazzı anlatmak zor.
Ben

Taner - Asena kavgası sansürsüz

Taner ile Asena nın kavgasını sansürsüz olarak izlemek için buraya tıkırdatın

5.15.2011

Tema değişimi...

Birtakım denemeler için tema değiştirilmiştir..

progsamsız çoklu msn

ek bir program indirmeden ve kurmadan çoklu msn yapa bilir, messenger ile istediğiniz kadar oturum açabilirsiniz. Yapmak için aşağıdaki yöntemi uygulamanız yeterlidir..



1. Çalıştıra “regedit” yazıp kayıt defterini açıyoruz.

2. HKEY_LOCAL_MACHINE - SOFTWARE> -> Microsoft -> Windows Live yolunu takip ediyoruz.

3. Sağ tıklayıp “MultipleInstances” adında bir DWORD dosyası yaratıyor ve değerini 1 olarak atıyoruz.

çoklu msn - birden fazla msn açma




Windows Live Messenger'ın 8.0, 8.1, 8.5 ve en son çıkan 9.0 (2009) sürümlerini destekleyen birden fazla Windows Live Messenger penceresi ve oturumu açabilmenize yarayan, reklamları, tabları, arama butonunu isteğiniz doğrultusunda kaldırabileceğiniz minik ama başarılı bir yama olan WLM Universal Patch en yeni Messenger sürümü ile de uyumlu.
Önemli! Yamayı uygulayacağınız sırada Windows Live Messenger'ı kapatmayı unutmayınız.


Buradan İndire Bilirsiniz....

Süper Mario Müziği melodi

adamlar klarnetle çalmışlar :) helal yaw :) anılarım canlandı :)

Kelimenin Gücü bitti.

ATV ekranında sunulan, deneyimli sunucu Kenan Işık’ın sunduğu Kelimelerin Gücü adlı yarışma programı yayından kaldırıldı. 5 Mayısdaki bölümü sondu..

Temiz bir facebook / Facebook İhbar Hattı

Facebook internet yaşantımızın büyük bir parçası oldu. Facebook'taki her türlü olumsuzluğa karşı bir ihbar hattı kuruldu. İşte ihbar hattının amacı...

Facebook internet yaşantımızın büyük bir parçası oldu. Facebook'taki her türlü olumsuzluğa karşı bir ihbar hattı kuruldu. İşte ihbar hattının amacı...


İyi ve kötü yanlarıyla ünlü sosyal ağ Facebook internet yaşantımızın büyük bir parçası oldu. Kimi üyeler bu sitede sadece arkadaş ararken bazı gruplar ise ülkenin imajını korumaya çalışıyor.

Bu amaçla Türkler tarafından kurulan "İhbar Hattı" gurubunun amacı, Türk kültürüne, tarihine, İslam dinine ve insanların dini inanışına sosyal ağ üzerinden üzerinden saldıran diğer grupların kapanmasını sağlamak. 44 bin üyesi olan bu sayfaya bir grup şikayet edildiği zaman, ihbar hattının yöneticileri durumu değerlendiriyor. Eğer şikayet edilen grup zararlı görülürse, üyeler hep bir ağızdan birleşip o sayfayı Facebook yönetimine şikayet etmeye başlıyor. İhbar grubu şimdiye kadar zararlı içeriğe sahip yüzlerce sayfanın kapanmasına yardımcı olmuş.

Biz de bu gurubun yöneticilerine ulaştık, İşte Facebook'a düzen getirmeleriyle tanınan İhbar Hattı yöneticileriyle yaptığımız ropörtaj ;

İhbar Hattı Neden Kurulu?

İhbar Hattı hiç bir kâr amacı gütmeyen tamamen gönüllü olarak mecburiyet neticesinde kuruldu. Bu mecburiyeti de şu şekilde açıklamak gerekir aslında; Gün geçtikçe cazibesini artıran sosyal ağlar çeşitli fikir ve görüşe mensup insanlardan oluşuyor. Bu insanlar kendi dünya görüşlerini bu ortamı kullanarak aynı düşüncedeki ya da yakın gördükleri kişilere ulaştırmayı amaçlıyor. Maalesef Facebook'u müspet manada kullanmanın dışında insanları rencide etmek, kişi ve kurumlara hakaret etmek, insanları kamplara ayırmak amacını güderek kullananlar da var. İşte İhbar Hattı kötüye kullanımın önüne geçmek amacıyla kurulmuştur.

İhbar Hattı'nda Kaç Kişi Çalışıyor?

İhbar Hattı'nda her birisi farklı alanlarda uzman sayılabilecek 7 arkadaşımız çalışmaktadır.

İhbar Hattı'nda Yurt Dışı ve Yurt İçi Bağlantıları Var Mı? Varsa Nasıl Oluşturuldu?

İhbar Hattı yurtdışı ve yurtiçinden olmak üzere çok sayıda takip edeni mevcut. Aslında yukarda açıklamaya çalıştığımız mecburiyet bizi bir araya getirdi. "Daha Temiz Bir Facebook'sloganını insanların İhbar Hattı'na gönül bağı kurmasına sebep oldu. Neticede bizim düşündüğümüzü onlar da düşünüyordu ve bunun içinde bir şeyler yapılması gerekiyordu. İşte bu gönül bağı ve birliktelik bunun en önemli bağıdır.

İhbar Hattı Nasıl Bir Yol İzliyor?

İhbar Hattı'nın izlemiş olduğu yol genel manada Facebook'ta mevcut olan yani sistemin biz kullanıcılara sağlamış olduğu şikâyet etme hakkıyla gerçekleşiyor. Tabi ki bunun için de şikayete konu olacak olan sayfa, grup ve kişilerin tespiti gerekiyor. Bunu da gerek yönetici arkadaşlarımız gerekse gönüllü dostlarımız yapıyor. Kendilerinin rahatsız olduğu ya da toplumun genelinin rahatsız olacağını düşündüğü kişi ve kurumlara hakaret, milli ve manevi değerlere saldırı, insanları küçük düşürücü şekilde yayın yapan, bölücülük unsuru taşıyan terör örgütü propagandasının yapıldığı sayfaların tespiti ve bu sayfaların incelendikten sonra yine gönüllü arkadaşlarımızın vesilesi ile şikâyet edilmesiyle sonuçlanıyor. Şikâyetten sonra Facebook bu sayfaları incelemeye alıyor ve şikâyete konu olan durum varsa sayfanın kapatılmasını sağlıyor.

İhbar Hattinin Toplumsal Bağlantıları Var Mı? Varsa Kimler?

İhbar Hattı'nın kurumsal manada toplumsal bir bağı yoktur. Ancak daha evvelde bahsettiğimiz gibi gönüllülük esas olduğundan ve toplum genelinde benimsenip sevildiğinden dolayı bu mana da "toplumsal bağı" vardır diyebiliriz.

İhbar Hattı'nın Amacı Nedir?

İhbar Hattı, herkesin kişisel görüş ve düşüncelerine saygılı, kimsenin rencide olmadan rahatça fikrini belirtebileceği ve karşısındakinin de fikrinin belirtmesine olanak sağlayacağı; genelde internet olmak üzere özelde temiz bir Facebook anlayışı amacını gütmektedir.

İhbar Hattı Nasıl Bir Yol İzleyerek Topluma Bilgi Veriyor?

İhbar Hattı, şikayet edilmesi gereken sayfa ve grupları ya da şikayet sonucunda kapanmış sayfa ve grupları http://www.facebook.com/ihbarHatti ve http://www.ihbarhatti.org/ sitelerinden kamuoyunun bilgisine sunmaktadır.

Medyada ihbar hattı sayfasının kapatıldığına dair haberler var. Bu konuda bir açıklama yapar mısınız?

Bu haberler tamamen bir yanlış anlaşılmanın sonucu meydana gelmiştir. Ihbar hattı sitesinin faaliyete geçmesi sayfanın kapandığından dolayı olduğunu düşünmüşler. Bu konuda yanlış bir haber yayılmış. Biz siteyi sayfaya destek amaçlı ve daha iyi hizmet verebilmek amacıyla kurduk. Sayfamız bir çok saldırı alıyor olmasına rağmen şuan için kapanması gibi bir durum söz konusu değildir.

İhbar Hattı Nasıl Bir Yol İzleyerek Grupları Kapatıyor?

Yukarıda da bahsedildiği gibi İhbar Hattı üyeleri vasıtasıyla sayfa ve grupların şikayet edilerek kapanmasını sağlıyor. İllegal bir yol ya da yöntem kullanılmamaktadır.

İhbar Hattı Ne Zamandan Beri Aktif?

İhbar Hattı yaklaşık 2 yıldır hizmetine devam etmektedir.

İhbar Hattı'na Kimler Destek Veriyor?

İhbar Hattı'na gönüllü üye arkadaşlarımız, yerel ve ulusal basınımız zaman zaman haber yaparak destek vermektedir. Aynı zamanda el ele vererek daha güçlü olabileceğimize inanıyoruz ve birlikten kuvvet doğar sözüne inanan bütün facebook kullanıcılarını gurubumuza destek olmaya davet ediyoruz.

Kaynak : http://www.internethaber.com/temiz-bir-facebook-icin-ihbar-hatti-345826h.htm#ixzz1MRQlBXyj

Gürcistana giriş, çıkışlarda ne pasaport ne vize lazım.

Komşu ülkeler başda olmak üzere 56 ülkeyle vizeleri kaldıran Türkiye, şimdide pasaportları kaldırıyor. İlk olarak Gürcistan'la gerçekleştirilecek uygulama ayu sonu itibariyle geçerli olacak. Tükiye den Gürcistan a yada Gütcistan dan Türkiye ye giriş çıkışlar sadece kimlik ile yapıla bilecek. Helal bea :) baya bişiler oluyor :)

şov bizınıs

19 Mayısda gösterime girecek olan Şov Bizınıs filminin fragmanı, tık rekorları kırıyormuş. Bakalım filmin kendiside fragmanı kadar izlenecekmi :) çok merak ediyorum... acaba diğer kaliteli yapımlar ile arasındaki oran nasıl olacak :) bekliyip göreceğiz.. :)


Fragmanı aşağıdan izleye bilirsiniz..

Kırmızı halı çetesi


Yukarıdaki haber15 Mayıs 2011 tarihli Posta gazetesinden.. Fotoğrafda halıyla boğuşan 8 kişi görebiliyorum. Çetemi la bunlar ? :) Konuşma esnasında bu kişilerin düşünceleri.. "Konuşma bitsede şu halıyı kapsak","Ne kadar çok kaparsam o kadar iyi", "Halıyı pisletmeyin, lazım o" :) v.s daha çok uydura bilirim :) Halıyı evlerine sermekteki amaç ne olabilirki ? "Başkabakan halısı lan bu !" yada "Bizim yolumuza kırmızı halı seren yok, Kendimiz sereriz bizde ":) gibi düşünceler olabilir. Yada sadece çıplak zeminin üzerini örtmekmi amaç ? Kırmızı halılı bir ev düşüseniz :) haha garip olurdu yaw :)

evleniyormuşum :)

  

Komşumuz rüyasında görmüş. EVLENİYORMUŞUM. Onlar görünce sorun yok. Ben görmüş olsam, büyük ihtimal kabus olurdu :)
Gelin hanım kapalıymış :) Cici bici bi kızmış :) İstediği kadar cici olsun :S daha gencim lan :) Ev yokmuş gibi ailemle beraber yaşıyormuşum. Kabus olurda bu kadarmı olur ya :) Rüyayı gören komşumuzla iyi geçinmem lazım. Böyle bir rüya gördüklerine göre, büyük ihtimal benden kurtulmayı düşünüyorlar :) yakmayın başımı, yazık bana :)

Türk'ün coconut'la ıssız ada imtihanı


Yarışmacılarla 3 gün geçiren Gülşan, ekrana yansımayan detayları tek tek kaleme aldı


Türk'ün coconut'la ıssız ada imtihanı
Adadan döneli neredeyse bir hafta oldu. Alnımda sağlam bir güneş yanığı soyulması ve tişörtümden açıkta kalan yerlerde nezih bir amele yanığım, bacaklarımda para büyüklüğünde sinek ısırığı izleri var ve bu satırları yazarken hâlâ kaşınıyorum.

Üç gün süren ve toplamda 30 saatten fazla uçuş gerektiren seyahat yüzünden hâlâ çok yorgunum. Ama hiç ummadığımız olayların içinde kalıp bir anda "Dominik'ten kavgayı bildiriyor" olmanın verdiği hazzı anlatmak zor.


Ben ve adaya davetli iki gazeteci arkadaşım kendimizi iner inmez çok büyük olayların içinde buluverdik ve televizyonda izlediğiniz kadarıyla çok sert olayların ilk elden tanığı olduk. Şimdi sakin kafayla hem çektiğim fotoğrafları hem de o kavga gürültüde atladığım detayları sizlerle paylaşıyorum. Bir sürü fotoğraf var çektiğim ve paylaşmak istediğim gerekli gereksiz birtakım notlarım. O halde lafı fazla uzatmayayım, sizi hemen sıradaki kutuya alayım. Benim gözümden minik bir Dominik ve Survivor turuna çıkarayım. Üstelik garanti ediyorum benim kadar yorulmayacak ve kaşınmayacaksınız.

Acun: Pascal neden gitti?

Yazıyı yazarken "Neler oluyor Dominik'te" diye Acun'u aradım. Pascal hakkında internette yazılanlara ve reyting için Nihat Doğan'ın gönderilmediği iddialarına bozulmuş. Pascal'ın o adadaki tek arkadaşı olduğunu, onunla maçlar yaptığını, gece dışarı çıktığını ve Pascal'ın da yarışmada çok iyi olduğunu söyledi. "Çok hayranı olduğunu biliyordum ve asıl göndermesem büyük reyting alırdım" diyor ve ekliyor "Hiç de zor değildi Pascal'ı 2 gün sakinleştirip yeniden adaya göndermek. Ve bunun nasıl reyting alacağını herhalde herkes tahmin edebiliyor. Üstelik adada güvenliği sağlayamazdık açıklamam da yanlış anlaşılmış. Pascal güvenliğe tehdit değildi. Onun varlığıyla gerilecek olan ortamda başka bir yarışmacı da olay çıkarabilirdi. Biz bu olayda sinirlerine hâkim olamayıp olay çıkaran tarafı diskalifiye etmeyi tercih ettik..."

Öğleden sonra diskoda coşuyoruz heyy

Programın çekildiği Las Terenas bölgesi Dominik'in belki de en bakir noktası. Buraya İstanbul-Paris-Dominik hattında 17-18 saat süren bir yolculuğun ardından 45 dakikalık bir küçük uçak uçuşuyla geliniyor. Manzaralar tam da 70'li yıllardan aklımızda kalan (Bir örnek, insanın yaşını bu kadar mı ortaya çıkarırmış?) posterler tadında. Bembeyaz kumsallar ve üzerlerinde sulara eğilen upuzun palmiye ağaçları.
Dominik kışı yaşıyor. Hava çoğunlukla kapalı ve çok rüzgârlı. Biz gitmeden günler boyunca yağmur yağmış. Ancak hava açtığı anda sıcaklık 30 derece. Kuru güzel bir hava var. Bu da çok bunaltmıyor insanı.
Adayı dolaşırken karşılaştığım en ilginç görüntü yol kenarı havuzuydu. Yolun kenarına betondan yapılıp içine çakıllar doldurulmuş olan bu yüzme havuzunda gençler oturup şaraplarını açıp kızlı erkekli eğleniyor. Yoldan geçenler filan da kimsenin umurunda değil.
Bölgede otellerin geceliği 40-50 dolar civarında. Burada öyle büyük resort oteller yok. Daha çok butik otel tarzı mekânlar var.
Bölge halkı parasını turizmden kazansa da bu konuda büyük parayı oraları zapt etmiş yabancılar kazanıyor. Mesela bizim kaldığımız otelin sahibi Hollandalıydı. Bölge halkı hayal bile edemeyeceğiniz kadar fakir. Bir kısmı çadır gibi evlerde yaşıyor. Ancak bu çok mutlu olmalarına ve günün büyük bölümünü gündüz diskolarında geçirmelerine engel değil. En sevdikleri aktivite de karaoke!
Bölge halkı öyle fakir ki yurtdışından bağışlarla gelen kullanılmış spor ayakkabıları tamir edip onları giyiyor. Ve bu ayakkabılar kasaba meydanıında 1-5 dolar arası fiyatlarla satılıyor.

Taner'in arkadaşı Meter bu hafta adada

Yarışmanın en sürpriz ismi kim derseniz herkesin buluşacağı isim, Taner olacaktır. Taner'i izlemek kimileri için çok eğlenceli, kimileri içinse berbat bir deneyim ama yine de seven de sevmeyen de Taner'i izliyor. Taner ise her bölümde maceradan maceraya koşmakta bir sakınca görmüyor. Bizim adada izlediğimiz bölümlerden birinde çekime kafasında yapraklarla gelip kendini Sezar olarak tanıtınca tüm ekipte ipler koptu. Defalarca yaptığı Jackass tarzı atlama zıplama hareketleri ise programı izleyen herkesin malumu. Şimdi ise programda yayınlanan görüntüler içinde en popüleri Taner'in Meter isimli arkadaşına verip veriştirdiği ve bir yerinde "Manyak Meter vücudum 5 sene önce senden iyiydi" dediği konuşma. Meter, Taner'in vücut geliştirmeci arkadaşı. Bu ikisi yıllar önce birlikte çalışmış. Ve şimdi Taner, Meter'in kendi Facebook hesabını kullanıp kızlarla takıldığı şüphesine düşmüş durumda. Hatta bunu öğrenmek için kendisine verilen 5 kısa mesaj hakkının birini anne-babasına dördünü de Meter'i haşlamaya harcamış. Bu hafta sonu ise Dominik'te çok ilginç bir buluşma gerçekleşecek. Meter şu anda adada ve Acun iki arkadaşı bir saatlik özel görüşmede barıştırmaya çalışacak. Meter'in bu fotoğrafı önceki gün adada çekildi. Ve ikilinin sürpriz şekilde bir araya geldiği bölüm bu hafta sonu yayınlanacakmış. Ümitlerim bu buluşmanın çok neşeli geçmesi yönünde. Eğer Taner, henüz çok farkında olmadığı büyük şöhreti şımarmadan karşılayabilirse Acun onu farklı programlarda kullanacaktır diye düşünüyorum. Çünkü malzeme çok zengin:)
Yemekler tek kelimeyle berbat. Temel bir lezzet eksikliği var. Ama meyveler mükemmel. Rengârenk ve çok çeşitli tropikal meyve hem çok lezzetli hem de çok orijinal.

Hepimizi ters köşeye yatıran sarılma

Hafta arası HTMAGAZİN ekindeki köşemde yazdığım gibi ben adada özellikle Ebru Destan ve Pascal Nouma arasında bir romantik çekimden şüphelenmiştim. Çünkü kavganın Ebru Destan'a söylenen bir sözden çıkmış olması ve kavga sonrası Pascal'ın Ebru'ya "Caniimmm" (İ harfiyle bozuk aksan yaparak okuyoruz) diyerek tutkuyla sarılması bu fikrimi destekleyen bir kare olmuştu. Ancak Pascal ayrılırken hem konseyde hem de adadaki ayrılık sahnesinde en çok yıkılan, ağlayan ve sarılanın Asena olması kafamı iyice karıştırdı. Tamam Asena belki de adadaki en "delikanlı" isimlerden biri ama özellikle Pascal'ın Asena'ya sarıldıktan sonra tekneye gidip sonra yeniden geri koşup sarılması "Breh, breh, breh" dedirtti bana. Siz onu anladınız zaten...

Kızlar özel günlerde yaprak kullanmıyor

Geçen hafta Hürriyet yazarı arkadaşım Cengiz Semercioğlu'nun köşesinde okuyunca gözlerime inanamadım. Cengiz, muhteşem hayal gücünü kullanıp adadaki kadın yarışmacıların özel günlerinde ped yerine yaprak kullanmak zorunda kaldıklarını yazmıştı. Sayın okur yok öyle bir şey yahu. Prodüksiyon ekibi kadın yarışmacılara bir sağlık paketi veriyor özel günler için. Tamam Survivor ama o kadar da uzun boylu değil.
Bir de şu kadınbayan meselesi var. Biliyorsunuz biz kadınların önemli bir çoğunluğu bayan diye çağrılmaktan hiç hoşlanmıyor. Hatta neden hiç hoşlanmadığımızı anlatan www.bayandegilkadin.com diye bir site bile var. Ancak özellikle Acun tutturmuş bir bayandır gidiyor. Bu konu ile ilgili kendisi ile uzun ve "elektrikli" sohbetler etmemize karşın kendisini bir türlü ikna edemedim. Ben de adaya iner inmez kızları bir tarafa çekip "Arkadaşlar biz bayan değil kadınız, tutturup durmayın ekranda bayan diye" verdim coşkuyu, verdim coşkuyu. En çok Asena ilgilendi meseleyle. Bakalım "bayan" kelimesi zulmü devam edecek mi Survivor'da.

Oradaki muz bildiğimiz muz değil

Aslında yedikleri muzun bizim bildiğimiz anlamda muzla filan ilgisi yok. O yemyeşil şeyi çiğ yemek neredeyse imkânsız. Üstelik bir de ishal yapıyor insanı. Dolayısıyla kızartmak ya da haşlamak dışında yenilmesi mümkün değil. Ancak içme sularını haşlama için kullanmak istemedikleri için tuzlu deniz suyunda haşlıyorlar ve tadı tek kelimeyle BERBAT!
Çok ilginç ama açlıktan daha büyük dertleri vakit geçirmek. Hepsi sürekli vaktin geçmediğinden bahsediyor. Bu nedenle uzun uzun uyumaya alıştırmışlar kendilerini. Battaniyesini alan kıvrılıveriyormuş televizyonda görmediğimiz zamanlarda.
Hepsinin bacaklarında iri sinek ısırık izi var. Aynı izlerden benim bacaklarım ve ellerimde de var şu an. Özellikle yarışmacıların olduğu bölgede dev sinekler var ve ısırdıkları yer günlerce kaşınıyor. Adadan döneli neredeyse bir hafta oldu ama yazıyı yazarken hâlâ hatır hatır kaşınıyorum!

Derya'yı yüzerken izlemek büyük zevk

Adaya giderken en çok görmek istediğim şeylerden biri milli yüzücümüz Derya Büyükuncu'yu yüzerken izlemekti. Karşılaştığımız ilk anda da bunu rica ettim kendisinden. Bir an düşünmedi bile. Tişörtünü çıkarıp takıverdi gözlüklerini attı kendini denize. Gerçekten onu yüzerken izlemek çok keyifli bir deneyim. Yüzerken farklı birine dönüşüyor. Adadaki çekingenliği ve sessizliği gidiyor bir anda. Derya adada en sessiz ve kendini olaylardan uzak tutmaya çalışan tek isim. Kavga anında bile olaya karışmak konusunda ciddi tereddüt yaşadığına şahit oldum. Ama şimdi kızların sığındığı tek erkek ve bu durum onu özellikle duygusal açıdan bunaltıyor gibi geliyor bana. Eğer adadan elenirse bu durum özellikle Asena-Ebru-Özge üçlüsünde ciddi bunalım yaratacak gibi duruyor.

Amerikalılar Survivor'ı Türkiye'de çekmek istiyor

Biz adadayken Survivor formatının sahibi Castaway şirketinin program geliştirme bölümünün başı Julia Click de adada Acun Ilıcalı ve ekibinin konuğuydu. Survivor formatı 1997 yılında bu şirketin ortakları tarafından geliştirilmiş. Şirketin önemli ortaklarından biri de Bob Geldof. Program ilk kez İsveç televizyonunda yayınlanmış. Amerika'da da hâlâ yayınlanıyor. Ve geçen yıl Amerikan Survivor'ını yapan şirketin yetkilileri ülkemize gelip Acun ile bağlantı kurmuş ve programı Türkiye'de çekmek istediklerini belirtmiş. Hatta Acun ve ekibinin daha önce hiç duymadığı bir mekânda karar bile kılmışlar. Ancak geçen sezon çekilememiş. Şimdilerde Amerikan ekibi hayli istekliymiş gelecek sezonu ülkemizde çekmek için. Eğer çekerlerse Acun Medya da Amerikan ekibi ile birlikte prodüksiyona katılacakmış. Bu arada meşhur kavganın çıktığı an Julia da yanımızdaydı. Ve ne kadar korktuğunu, sarsıldığını anlatmaya kelime bulamıyorum. Anlattığına göre bu kadar büyük bir kavga ilk kez yaşanıyormuş Survior'da

Eurovision birincisi Azerbaycan..

56. Eurovision yarışmasından biz elenmiş olabiliriz ama birinci kardeş ülke Azerbaycan oldu. Azeri şarkıcı Nigar'ın sahneye Türk bayrağı getirmesi duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. 211 puanla birinci olan kardeş ülke Azerbaycan o tebrik ediyoruz.
Çok yahşi diyouz :)

Formatsız HDD / Hard disk Bölümleme

Harddiski bölümleyince ne olacak ?
Diyelimki harddiskinizde resim, müzik arşiviniz var. Format atıldığı zaman yada sistem çöktüğü zaman bu verilerinizin gitmesi durumu hiçde hoş değil. Müzik sorun değil, yine buluruz.. Ama ya fotoğraflarımız ? 2 sene önce dünyanın bir ucuna gittiniz ve manevi değeri yüksek bir çok fotoğraf çektiniz. Bilgisayarınız çöktü ve veri kurtarmayı bilmiyorsunuz. Yazık oldu onca anıya... Peki Nasıl Önliyeceğiz bu veri kaybını ? Harklı bir birim oluşturup dosyalarımızı o birime yükliyeceğiz. Bilgisayarımız çöksede, formatlansada o verilerimiz kaybolmayacak.


Bu İşlemi Formatlama esnasında yapa biliyoruz ama mevcut sistemi bozmadan nasıl yapacağız ?


Programımızın adı PowerQuest PartitionMagic
Buradan İndire bilirsiniz.

Duydumki Taksiler Siyah Renk Olacakmış....

Sadece duydum...
Gece bulunduğum bir ortamda bir kişi taksiler siyah olacakmış diyordu. İnternete girince araştırdım fakat bu konu hakkında hiç bir bilgi yok. Taksiler siyah renge boyanacak, kimsenin haberi yok sadece o arkadaşınmı haberi var ? Kendimi farklı bir gezegende yaşıyormuş gibi hissettim :)

5.14.2011

Gülben Ergen'le Must​afa Erdoğan Boşandı



Bir süredir sizlerin de yakından takip ettiği gibi evliliğimizde bir yol ayrımına girmiş, sahip olduğumuz kıymetler olan üç oğlumuz ve elbette kendimiz için birlikteliğimizi sürekli kılmaya çaba harcamıştık.

Yaşamın getirdiği güzellikler kadar sıkıntıları da birlikte aşmaya çalıştık. Ancak her iki taraf açısından da zor olan bu süreci ortak bir kararla sonlandırmayı tercih ettik ve hukuki gereklilikler için başvurduk.


Bundan sonra, her ikimizin de sağlam bir dost ve çocuklarımızı çok seven anne babalar olarak yolumuza devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Bugün, konuyla ilgili yaptığımız bu bilgilendirmenin yeterli olduğunu düşünüyor, tarafımızdan yapılmamış açıklamalara ve yanıltıcı bilgilere itibar etmemenizi hassasiyetle rica ediyoruz. " dedi.

PKK'ya Şırnak'ta Büyük Darbe

Genelkurmay Başkanlığı Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde Irak'tan ağır silahlarla sınırdaki üs noktalarına sızma girişiminde bulunan PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda son 2 gün içinde 12 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

Şırnak'ın Uludere ile Beştüşşap ilçeleri kırsalında ve Irak sınırı yakınlarındaki Kato Dağı ile Feraşin Mevkii'nden Irak tarafından Türkiye'ye sızma girişiminde bulunan PKK'lılarla güvelik güçleri arasında son iki gün içinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Genelkurmay Başkanlığı yaşanan çatışmalarla ilgili bugün yaptığı açıklamada topam 12 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

ÜS BÖLGESİNE SIZMA GİRİŞİMİ

"Son günlerde bölücü terör örgütünün, birliklerimize yönelik taciz ve sızma eylemleri yoğunlaşmıştır. Nisan ayı başından itibaren bu güne kadar bu tarz 13 eylem gerçekleşmiş, eylemlerde güvenlik güçlerinde herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir. Bu kapsamda; 1. 12/13 Mayıs 2011 gecesi, Şırnak ili Uludere ilçesi güneyinde, Türkiye-Irak sınırında sınır güvenliğini sağlamakla görevli bir üs bölgesine hudut ötesinden yaklaşan kalabalık bir terörist grup tarafından sızma teşebbüsünde bulunulmuştur.

a. Üs bölgesinde bulunan güvenlik güçleri tarafından sızma teşebbüsünde bulunan teröristlerin tespit edilmesi sonucu, teröristlerle sıcak temas sağlanarak bulundukları mevkiler destek silahları ile ateş altına alınmıştır.

b. Sızma teşebbüsünde başarısız olan teröristlerin kaçış istikametleri, bölgeye sevk edilen silahlı helikopterler ve üs bölgesinde bulunan destek silahları ile ateş altına alınmış, aynı zamanda bölge özel birliklerle de takviye edilmiştir.

c. Aralıklarla devam eden çatışmalar sonucu 5 terörist etkisiz hale getirilmiş"

ÜZERLERİNDE CEPHANELİK ÇIKTI

Genelkurmay Başkanlığı etkisiz hale getirilen PKK'lılarla birlikte 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, tüfeğe ait 15 adet şarjör, 450 adet mermi, 2 adet Biksi makineli tüfek, tüfeğe ait 300 adet mermi, 4 adet RPG-7 roketatar, 26 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 30 adet RPG-7 roketatar sevk fişeği,1 adet Doçka uçaksavar silahı, silaha ait 250 adet mermi, 39 adet el bombası ele geçirildiğin belirtti.


İKİNCİ ÇATIŞMADA 7 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı 13-14 Mayıs 201 gecesi Şırnak'ın Uludere ilçesi güneyindeki Türkiye-Irak sınırında sınır güvenliğini sağlamakla görevli bir başka üs bölgesine de hudut ötesinden yaklaşan teröristler tarafından taciz ve sızma teşebbüsünde bulunulduğunu belirti.

Açıklamada. "Sızma teşebbüsünün erkenden farkedilmesi sonucu bölücü terör örgütü mensupları ile çatışma çıkmış, bölgedeki unsurlar silahlı helikopter ve birliklerle takviye edilmiş, çıkan çatışma sonucu 7 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Her iki çatışmada da güvenlik güçlerinde herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir" denildi

Maden Ocağında Patlama

Kütahya'da maden ocağında patlama meydana geldi.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, özel şirket tarafından krom madeni çıkarılan ocakta dinamit patlaması sonucu biri ağır 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Dağdemirli köyü yakınında özel şirkete ait krom madeni ocağında dinamit patladı. Patlama sonucu yaralanan Halil İbrahim Karakoyun (35), İbrahim İnci (43) ve İsmail Yalçın (37), ambulanslarla Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Karakoyun'un hayati tehlikesinin bulunduğu, diğer 2 işçinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Madendeki işçi sayısı konusunda kesin bir bilgi edinilemezken, vardiya işçilerinin çıkış saatinin yakın olduğu öğrenildi.

Patlamanın ardından Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu da maden ocağına giderek şirket yetkilerden bilgi aldı.

Jandarma Komutanlığı yetkilileri olay yeri ve çevresinde güvenlik önlemi alırken olayla ilgili soruşturma başlattı.

Peker Açıkalın Sakarya'da Hastaneye Kaldırıldı

Peker Açıkalın Sakarya'da Hastaneye Kaldırıldı

Peker Açıkalın tansiyon düşüklüğü nedeniyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu iyi olan sanatçı kardiyoloji servisinde gözetim altında tutuluyor.

Bugün öğleden sonra tansiyon düşüklüğüne bağlı olarak Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Peker Açıkalın'ın ilk müdahalesi, merkez kampüsteki acil serviste yapıldı. Açıkalın, daha sonra Kardiyoloji Servisi'nde gözetim altına alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sakarya İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, sanatçının durumunun iyi olduğunu söyledi.

Sanatçı Peker Açıkalın, bir süre önce İstanbul'da trafik polisiyle tartıştıktan sonra kalp krizi geçirmiş ve kaldırıldığı hastanede elektroşokla hayata döndürülmüştü. (Cihan Haber Ajansı)

Püskevit Shop

Gün geçmesinki yeni bir püskevit karikatürü daha görmiyelim :) Kamera karşısında olanların halide zor be kardeşim :)





RTÜK'ten Master Chef'e ceza

bence iyi oldu ......

RTÜK'ten Master Chef'e ceza

Yarışmacıların yemek yapma konusundaki hünerlerini sergilediği 'Master Chef Türkiye' adlı yarışmaya uyarı cezası geldi.


RTÜK yemek beğenmeyen şeflerin ağzına biber sürdü
Yarışmanın yaklaşık 3 hafta önce yayınlanan bölümünde jüri üyelerinden Batuhan Piatti Zeynioğlu'nun yarışmacıların yaptığı yemekleri 'iğrenç' olarak nitelendirmesi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nu (RTÜK) çileden çıkardı.

RTÜK üyeleri, "Yayın hizmetlerinin insan onuruna saygılı olma ilkesine aykırı olamayacağı, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremeyeceğine ilişkin yayın ilkesinin ihlal edildiği" gerekçesiyle, kanala uyarı cezası verdi.

"KÖPEĞİN MAMASI DAHA GÜZEL OLURDU"

Bunun yanı sıra jüri üyelerinden Murat Bozok, yarışmacılardan birinin yaptığı yemeği tadarken, "Köpeğin maması daha güzel olurdu." ifadesini kullanmış ve yarışmacı değerlendirmenin çok ağır olduğunu söyleyerek mekânı terk etmişti. Geçen hafta toplanan RTÜK üyelerinden bir de 'şiddet ve intihar görüntülerini çocukların ekran başında oldukları saatte yayınladığı' gerekçesiyle 'Behzat Ç.' adlı diziye uyarı cezası geldi

ÇOCUKLAR DUYMASIN” DİZİSİNİN SEYYAR TAYYAR’I CEZAEVİNDE!.


Çocuklar Duymasın dizisinde Seyyar Tayyar karakterini canlandıran Emin Gümüşkaya dün sabah polisler tarafından setten alınarak cezaevine götürüldü.

‘Çocuklar Duymasın’ dizisinde Seyyar Tayyar karakterini canlandıran Emin Gümüşkaya dün sabah polisler tarafından setten alınarak cezaevine götürüldü. Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü döneminde yolsuzluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ve mahkumiyeti Yargıtay tarafından onaylanan Gümüşkaya’nın cezası vicahiye çevrildi. Sete gelen polisler çekimin tamamlanmasını bekledikten sonra Emin Gümüşkaya’yla birlikte Emniyet’e gittiler. Haberkonseyi’nin haberine göre daha sonra İnfaz Savcılığı’na götürülen Emin Gümüşkaya tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emin Gümüşkaya’nın “Çocuklar Duymasın” dizisinde canlandırdığı Seyyar Tayyar karekteri “Ben buldum, ondan sonra da patladı gitti” repliğiyle hafızalara kazınmıştı. Dizinin yapım ekibi ise sette böyle bir olay yaşamadıklarını ancak bugün (dün) Emin Gümüşkaya’ya telefonu kapalı olduğu için ulaşamadıklarını belirtti.

Daha önce 6 ay hapis yatmıştı

Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün 2001 yılının ocak ayında yaptığı operasyon sonucunda dönemin Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Rahmi Dilligil, Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Emin Gümüşkaya’yla birlikte toplam 16 sanık hakkında ’zimmet’ suçlamasıyla Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Kamuoyunda ’perde operasyonu’ diye bilinen davada, sanıklar, ’Devlet Tiyatroları’nı usulsüz harcamalarla zarara sokmak’ suçundan yargılandı. Mahkeme yargılama sonunda Emin Gümüşkaya ve Hasan Acar’ı 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, aynı davadan yargılanan Rahmi Dilligil’e 1 yıl 3 ay hapis cezası verip bu cezayı erteledi.

Dosyanın yeniden gönderildiği Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı onadı. Emin Gümüşkaya, dava açıldığında tutuklanmış ve 6 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti. Yeniden cezaevine girecek olan Gümüşkaya’nın tutuklu kaldığı süre cezasından düşülecek

İnternetin filtrelenmesiyle ne değişecek

İnternetin filtrelenmesiyle ne değişecek

22 Ağustos'ta ne değişecek? İnternetin şimdiki halinden memnun olanlar için hiçbir şey.

İnternetin filtrelenmesiyle ne değişecek
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, internette sansür tartışmaları nedeniyle dün Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
Sansür tartışmaları önce 'internette haydar, bebek, baldız' gibi bazı kelimelerin yasaklandığı haberi, sonra da 22 Ağustos'tan itibaren internete 'ulusal' filtre getirileceği haberi üzerine başlamıştı.

Açıklamalar tatmin etmedi

Sansür iddialarını reddeden Acarer, sadece isteyen kullanıcılar için daha güvenli paketler hazırladıklarını söyledi. "Standart pakette kalanlar şimdi olduğu gibi aynı haklarla interneti kullanmaya devam edecek" diyen Acarer, bu paketi kullananların BTK veritabanında izleneceği iddialarını da "BTK'nın bu güçte bir veritabanı yok" diyerek rahatlattı. Acarer'in açıklamaları, internette sansür iddialarını dile getirenleri tatmin etmedi.

'Mevcut yapı dedikleri de zaten sansürlü'

Bilişim teknolojileri uzmanı ve Radikal yazarı M. Serdar Kuzuloğlu: Zaten on binlerce site engelli. Yeni düzenleme ile engelli yapıyı, herkesin mecburen tabi olacağı bir ulusal filtre haline dönüştürüyorlar. Mevcut yapı sansürlü. Kimine göre sansürlenen site sayısı 60 bin, kimine göre 12 binden fazla.
DNS ve proxy'lerle engeller aşılabiliyordu. Ancak artık bunlar da yapılamayacak. Yeni düzenlemeyle bu filtreleri aşma çalışmalarının da servis sağlayıcıları tarafından ekstra olarak engellenmesi isteniyor. Tasarının 11. maddesi bunu öngörüyor. Uzun vadede de servis sağlayıcılara "Filtrenin aşılmasından sen de sorumlusun" diye bir görev veriyor. 12. maddede ise "Abonenin internete erişimi, zamanı kurum tarafından düzenlenebilir" diyor. 'Çarpıtılıyor' denilerek 'topu çeviriyorlar'.
Avrupa'da bu tarz yöntemler uygulanmıyor. İngiltere'de sadece çocuk pornosu sitelerinin yasaklı ve Almanya'da da Nazi taraftarı içerik bulundurulmaması zorunluluğu var. (Türkiye'deki sistemi örnek alacağı söylenen) Avustralya ise son yıllarda demokratik ülkeler arasında interneti en çok sansürleme derdine düşen ülke.

Halihazırda aileler için filtre mevcut

İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezi üyesi avukat Burcu Erdoğan: "Değişik kullanıcılardan gelen talepler nedeniyle güvenli internet profili teşkil etme ihtiyacı ortaya çıkmıştır" denmekte. Öncelikle bu 'değişik kullanıcılardan gelen talep' nedir? Bunun açıklanması lazım. Halihazırda aileler için geliştirilmiş filtre programları mevcut. Yasada belirtilen 'katalog suçlar' için de mahkeme kararı ile erişim engelleme zaten yapılıyor.

İnternet kafeterya mı aile salonu olsun?

22 Ağustos'ta yürürlüğe girecek uygulamada değişik filtreleme seçenekleri olacak, ancak bu filtremeye esas kriterler nedir? Kim bu ayrımı yapacak? Sansür olarak nitelendirilmesinin en büyük sebeplerinden biri de bu hususlara açıklık getirilmemiş olması. Aile Profili neler içerir, belli değil. İnternet bir kafeterya değil ki 'Aile Salonu' olsun.
İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezi avukatlarından ve Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mete Tevetoğlu: Hukuka uygun bulmuyorum. Yasa, hosting ve yer sağlayıcı firmalara, 'hukuka aykırı siteleri kontrol etme' gibi bir yükümlülük vermiyor. Yapılan filtreleme işlemlerinde de yoruma ve takdire açık noktalar var. Tam bir karanlık durum söz konusu, ne amaçla yapıldığı şüphe yaratıyor. Sonuçlarının nereye gideceği konusunda hassas davranmıyorlar. Bu uygulama sansürcü olarak bilinen Çin ve İran'la birebir aynı. İstanbul Barosu olarak hukuki girişimde bulunacağız.

İnternetin idam fermanı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı: BTK'nın 22 Ağustos'ta yürürlüğe girecek kararı, Türkiye'de internetin idam fermanıdır. Kararla internet yasaklarının kapsamı genişleyecek ve açık bir sansür ortamı doğacak. BTK'nın açıklamaları yanıltıcıdır.

Türk olmak...

Elimize bir dünya haritası geçtiğinde neden ilk olarak Türkiye nin yerini ararız ? Dünya üzerinde kaybolmak gibi bir korkumuzmu var ?