1.24.2011

Bilgisayarım yavaşladı derdine son. (Gereksiz Dosya Temizliği)



Çoğu kişi format atıldıkdan sonra bilgisayarım daha hızlıydı. Ne olduda yavaşladı sorusuna takılıp kalır.

Oyun Açılmıyor, Çalışmıyor Diye Dert Etmeyin....

Aldığınız bir oyun, yada internet üzerinden uğraşlar sonucu indirdiğiniz bi oyun, bütün heveslerinize rağmen sizi hüsarana uğrata bilir. Bilgisayarının donanımı yetersiz olupda kaldırmayan oyunlar için boşuna harcadığınız zaman, ayrıca oynayamadığınız oyun kursağınızda kalır :) bunun çözümü var aslında BURDAN siteye girerek, oyuna sahip olmadan önce bilgisayarımınız o oyunu çalıştırıp çalıştırmyacağını öğrene biliriz. açılan sitedeki kutucuklardan oyunun adını seçip "Can You Run It" butonuna tıklamamız yeterli. Site sistem özelliklerimizi inceleyerek seçtiğimiz oyuna sistemimizin yeterli olup olmadığını bize bildiriyor. Güzel sistem denemenizi tavsiye ederim...

1.21.2011

Dizi: Muhteşem Yüzyıl


Dizi hakkında yapıla bilecek bir kaç sonuç var aslında. En önemliside dizi ekbinin hedeflerine ulaştıkları. Her bölümünde izlenme rekorları kırdığı söyleniyor. (bu izlenme oranlarını kim belirliyor? söylenenler doğrumudur? bu konu tam bir muamma. neyse devam..) Eğer söylendiği gibi rekorlar kırıyorsa başarılı bir dizi olsa gerek. Reyting değilmi zaten amaç. Yapımcıları tebrik ediyorum :)..

İkinci olayda; şeytan taşlar gibi taşlıyorlar diziyi. Yok tarihimizle oynuyorlar. Yok yanlış aksettiriyorlar. falan filan... Merak ettiğim şu : İzleyenler Bunun dizi olduğunun farkında değilmi ? Ekranda gördükleri herşeyde gerçeklik payı aramak zorundalarmı ? izlediğimiz belgeselmi ? dizimi ? heryerde dizi dediklerine göre dizi gibi izlesek olmuyormu ? Osmanlı tarihini öğrenmekse amaç zaten kitaplar, kaynaklar mevcut. (Örnek 1  -  Örnek 2)

Diziyi kötüleyenler aslında yapımcıların ekmeğine yağ sürüyorlar. Hatta sadece yağ demek yetersiz kalır. Hem yağ hem bal sürüyorlar. Dizi hakkında yorum, eleştiri yapanlar ve kötüleyenler dizinin reklamını yapıyor bi nevî kii.. bundan sağlam reklam yoktur. İnsanlarda merak uyandırıyorlar izlenme oranıda buna bağlı olarak artıyor :)

Yapımcılar pek yorum yapmıyor. Neden ? Yaparlarsa işin büyüsü bozulur :)

He sen neden yazdın reklam amaçlımı diyenler olabilir :) Tek birşey söylemek istiyorum :) Bu konu hakkında günde onlarca tartışma konusuna katılmam için istek geliyor :) Böyle birşeyin reklama ihtiyacı yok zaten... Ayrıca ben izlemiyorum bile (:

Kalın sağlıcakla ....