5.14.2011

Uzak Masaüstü Bağlantısı İle Destek Almak / TeamViewer Resimli Anlatım


Biraz Bilgi..

Nerdeyse hepimizin başına gelmiştir. Bilgisayarda yapılması gereken bir işlemi siz bilmiyorsunuz ama başka il deki hatta başka bir ülkedeki arkadaşınız biliyor. Bu yazıyı genel misafir kitlesi içi yazdım. Asıl olay benden yardım isteyen kişilerin bilgisayarına bu program ile bağlanıp bilgisayarın başındaymış gibi yönete bilmem olayı. Nasıl olacak peki ? Sistem gayet basit.Bir program indireceksiniz. indirdiğiniz programın size özel ürettiği ID & Şifrenizi bilgisayarına bağlanmasını istediğiniz kişiye evereceksiniz.


Detaylı Bir Şekilde Anlatalım....


Öncelikle Programı İndireceğiz. İndirmek İçin ttp://www.teamviewer.com/tr/index.aspx adresine girelim. Açılan sayfada sol tarafda "ücretsiz tam sürüm başlat" yazan yeşil butona tıklayın. Açılan Sayfadanda "Download Now" yazan yeşil yazıya tıklayın. Karşınıza dosya kaydetme ekranı çıkacak. Çıkan ekrana kaydet diyerek onay verin ve indirme işlemi başlasın.
Tamindir.com sitesinden dosya indirmeyi biliyorsanız oradanda indirebilirsiniz. Tamindir.com üzerinden indirmek için http://www.tamindir.com/program/15125/TeamViewer.htm Adresine tıklayın.


İndirme işlemi tamamlandıkdan sonra indirmiş olduğumuz dosyayı çalıştırıyoruz. Dosyamızın bilgisayardaki görünümü yandaki gibidir. Bu dosyayı bilgisayar ve tarayıcı ayalarına bağlı olarak farklı yerlerde bulabilirsiniz. Örnek olarak Masaüstü,Belgelerim,Belgelerim\Alınan Dosyalarım yada Belgelerim\Karşıdan Yüklenenler kısımlarında bulabilirsiniz. İndirmiş Olduğunuz dosyayı bulduktan sonra çift tıklıyarak programı çalıştırıyoruz.


İlk Çıkan Ekranda "Çalıştır" Seçeneğini İşaretleyip İleriye Tıklıyoruz.



Sonraki Ekranda Boş Kutucuğu İşaretleyip İleriye Tıklıyoruz.

Sonra Biraz Bekiyoruz. Bilgisayarımızda kısmi bir yavaşlama olabilir. İşlemler bitince bu sorun gaçecektir.
Sonra kendiliğinden bi ekran açılacak. Açılan Ekrandaki ID & Şifre bilgilerinizi bilgisayarınıza bağlanacak olan kişiye verin. Gerisi bağlanan kişi & sizin aranızda :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aşağıdan "Anonim" seçeneğini seçerek isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz :)