5.14.2011

PKK'ya Şırnak'ta Büyük Darbe

Genelkurmay Başkanlığı Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde Irak'tan ağır silahlarla sınırdaki üs noktalarına sızma girişiminde bulunan PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda son 2 gün içinde 12 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

Şırnak'ın Uludere ile Beştüşşap ilçeleri kırsalında ve Irak sınırı yakınlarındaki Kato Dağı ile Feraşin Mevkii'nden Irak tarafından Türkiye'ye sızma girişiminde bulunan PKK'lılarla güvelik güçleri arasında son iki gün içinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Genelkurmay Başkanlığı yaşanan çatışmalarla ilgili bugün yaptığı açıklamada topam 12 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

ÜS BÖLGESİNE SIZMA GİRİŞİMİ

"Son günlerde bölücü terör örgütünün, birliklerimize yönelik taciz ve sızma eylemleri yoğunlaşmıştır. Nisan ayı başından itibaren bu güne kadar bu tarz 13 eylem gerçekleşmiş, eylemlerde güvenlik güçlerinde herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir. Bu kapsamda; 1. 12/13 Mayıs 2011 gecesi, Şırnak ili Uludere ilçesi güneyinde, Türkiye-Irak sınırında sınır güvenliğini sağlamakla görevli bir üs bölgesine hudut ötesinden yaklaşan kalabalık bir terörist grup tarafından sızma teşebbüsünde bulunulmuştur.

a. Üs bölgesinde bulunan güvenlik güçleri tarafından sızma teşebbüsünde bulunan teröristlerin tespit edilmesi sonucu, teröristlerle sıcak temas sağlanarak bulundukları mevkiler destek silahları ile ateş altına alınmıştır.

b. Sızma teşebbüsünde başarısız olan teröristlerin kaçış istikametleri, bölgeye sevk edilen silahlı helikopterler ve üs bölgesinde bulunan destek silahları ile ateş altına alınmış, aynı zamanda bölge özel birliklerle de takviye edilmiştir.

c. Aralıklarla devam eden çatışmalar sonucu 5 terörist etkisiz hale getirilmiş"

ÜZERLERİNDE CEPHANELİK ÇIKTI

Genelkurmay Başkanlığı etkisiz hale getirilen PKK'lılarla birlikte 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, tüfeğe ait 15 adet şarjör, 450 adet mermi, 2 adet Biksi makineli tüfek, tüfeğe ait 300 adet mermi, 4 adet RPG-7 roketatar, 26 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 30 adet RPG-7 roketatar sevk fişeği,1 adet Doçka uçaksavar silahı, silaha ait 250 adet mermi, 39 adet el bombası ele geçirildiğin belirtti.


İKİNCİ ÇATIŞMADA 7 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı 13-14 Mayıs 201 gecesi Şırnak'ın Uludere ilçesi güneyindeki Türkiye-Irak sınırında sınır güvenliğini sağlamakla görevli bir başka üs bölgesine de hudut ötesinden yaklaşan teröristler tarafından taciz ve sızma teşebbüsünde bulunulduğunu belirti.

Açıklamada. "Sızma teşebbüsünün erkenden farkedilmesi sonucu bölücü terör örgütü mensupları ile çatışma çıkmış, bölgedeki unsurlar silahlı helikopter ve birliklerle takviye edilmiş, çıkan çatışma sonucu 7 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Her iki çatışmada da güvenlik güçlerinde herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir" denildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aşağıdan "Anonim" seçeneğini seçerek isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz :)