5.06.2011

internet sansür



sansür olayı bütün internet kullanıcıları sarmış durumda. peki internetde sansür olacakmı? yada sansür varmı ? yada sansür yokmu ? noluyor kardeşim bu sanal alemde. ne ayak bu yönetim :)
yapılan açıklamaya göre 4 farklı şekil olacak bunlar şu şekilde;


1-Çocuk Filitresi: Bu durumda evde çocuk olmadığı durumda bile internette yetişkin bir içeriğe erişemeyeceksiniz. Erişmeye çalıştığınızda uyarılacaksınız.

2-Aile filtresinde TV'lerdeki komik hale gelen akıllı işaretlerin uygulaması gibi istediğiniz içeriğe ulaşmanız zor olacak hatta imkansız olacak çünkü aile yapısına zarar verebileceği öngörülen sitelere giremeyeceksiniz.


3-Türkiye filtresi seçti iseniz yurt dışındaki herhangi bir siteye erişemeyeceksiniz.


4-Standart filtre ile şu andaki internet ile baş başa kalmış gibi görüneceksiniz.


yine yapılan açıklamalara göre şu anda herkez zaten standart filitre uygulamasına dahil. yani filitreler çoğaltılıyor, yeni bir filitreleme gibi bir durum söz konusu değil. ama standart hariç bir filitre seçtiğiniz zaman dns değiştirme gibi yöntemler işe yaramayacak. standart filitrede bir değişiklik söz konusu değilmiş. ayrıca dns değiştirerek yasaklı sitelere girmek istediğiniz zaman suç işlemiş sayılacaksınız diye yazılan yerler var. yine yapılan açıklamaya göre bu işlem suç sayılmayacakmış. şu anda herkez neye inanacağını şaşırmış durumda. yapılan açıklamalar doğru olmalı diye düşünsemde, yinede eylem öncesi kaos ortamı oluşmasını engellemek amaçlıda olabilir bu açıklamalar. ne olacağını uygulama işleyişe geçince hep birlikte göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aşağıdan "Anonim" seçeneğini seçerek isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz :)