5.20.2011

adını bilmediğiniz müzik, şarkı, parçalar...

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/50272_296602794518_407715_n.jpgadını bilmediğiniz parçalar var diyelim. hatta bu şarkı yada şarkılar zamanla acayip bir şekilde takıntı haline geliyor...
ama nasıl bulacağız ? adı üstünde adını bilmiyoruz .. :) bunu için 1-2 yöntem var aslınca. şarkının ses kayı var ise bu ses kayıtlarını internetdeki arşivlerde arata biliriz.


bunun ilk yolu Tunatic isimli program. Programı kurduktan sonra ses kaydını açıyoruz program ses dalgalarını siteye gönderip bula bildiği sonuçları bize gösteriyor. programı buradan indire bilirsiniz. http://www.wildbits.com/tunatic/



ikinci yöntemde ise program kurmadan site üzerinden aratıyoruz. yine ses kaydını açıyoruz Click and sing or hum yazan yere tıklayarak sitenin ses dalgalarını izlemesini sağlıyoruz yine aynı şekilde sonuçları bize bildiriyor..


peki ses kaydı yok ? o zaman şarkı içinde geçen kelimeleri anladığımız kadarıyla google amcaya yazıyoruz neticeye ulaşmayı umuyoruz. sonuç yok ise kelimelerin sonuna "lyrics" kelimesini yazarak arayın birde. lyrics kelimesi şarkı sözleri demek gibi bişi. aradığımız şarkının sözlerine ulaşa biliriz. bazen durum çok olumsuz olabiliyor. şu anda bir şarkı arıyorum ve hiç bir yerde yok benim gibi arıyan bir çok kişide var. şarkı bir dizide  yayımlandı. bende baktım hiç sonuç yok yapımcı firmaya mail attım sonuç bekliyoruz bakalım :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aşağıdan "Anonim" seçeneğini seçerek isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz :)