3.12.2011

hp 351 kartuş içi

hp 351 kartuş etiketi




bendeki HP C4280 model yazıcının kartuşu kafayı yedi. elimdeki kartuşun içindeki mürekkepler birbirine girmiş. sarı, turuncu basıyor, kırmızı mor basıyor, mavi siyah basıyor :S nasıl yapsam nasıl etsem dedim. çözüm içinin açılıp temizlenmesinden geçiyordu. aldım elime tornavidayı, ıspatulayı başladım açmaya. kenardan zorlayınca açıldı. içindeki süngerlerin hali perişan dı. renkler birbirine girmiş. rezalett.. çıkarttım süngerleri yıkadım. kartuşu da yıkadım. süngerleri çamaşır suyu dolu bir kabın içinde beklettim. kartuşunda içine çamaşır suyu doldurup beklettim. süngerleri sıktım ne renk kalmış ne bir şey. iyicene durulayıp kuruladım. kurutma makinesinin işime katkısını anlatamam :)
 
351 kartuşun içi & kapağı
süngerlerin yıkanıp takılmış hali


ayrıca resimdede görüşdüğü gibi mürekkep odacıklarının yanlarında boşluk var onun nedeni kartuşun ufak olmasından kaynaklanıyor.  XL olan kartuşlarda o odacıklar diğer odalar ile birleşik. buna bağlı olarak mürekkep kapasitesi artıyor 

yıkama, kurutma işlemi bitince süngerleri yerlerine koydum ve daha önceden almış olduğum kartuş dolum mürekkeplerinden bastım içine mürekkebi, ne çok koydum ne az koydum. her renkten 2-3 ml arası bir şey doldurdum sanırım. sonra üst kapağını japon yapıştırıcısı yardımıyla yapıştırdım. inş. sorun çıkarmaz diyerek taktım. ilk 3 renkli çıktımda durum hiç iyi değildi. sarı bazen yeşil veriyordu. kırmızı bazen mor basıyordu. sonra 1 saat kadar bekledim ve tekrar çıktı alayım dedim sonuç mükemmeldi. orjinal gibi çıktı veriyordu. hatta sırf kendimi tatmin etmek için askerlik den kalma fotoğrafımı çıkarttım. sonuç mükemmel. hiç bir problem yok :) bir kartuş arızası daha giderilmiş oldu. nasıl mutluyum anlatamam :)


ayrıca doldurmak istiyen arkadaşlarada renklerin yerlerini söyliyelim. üstdeki yatay odacığa sarı. yatay odacık yukarıda kalacak şekilde tuttuğumuz zamanda soldaki odacık kırmızı. sağdaki odacık mavi mürekkep ile dolduruluyor. bu HP 351 için geçerlidir. ama siz yinede dolum yapmadan önce kürdan yada kıvrılmış bir peçete ile kapağın deliğinden renkleri tespit ederek işi garantileyin ;)

3 yorum:

  1. bende üst kapak açılmıyor. zorladım ama sanki bütünmüş gibi. püf noktası varmı bunun ?

    YanıtlaSil
  2. sıkı yapıştırılmış. az daha zorlaman lazım. birleşme noktasına düz tornavidayla vur. tornavidanın ucu az girince oynatmaya çalış. tornavide fazla içeriye girmesin. kapağın iç tarafında haznelerin ayrı tutulmasına yardımcı olan çıkıntı var onu kırma ihtimalin var. kırılsa bile sonradan japonla paıştıra bilirsin.

    YanıtlaSil
  3. Yukarıda ilk fotoğrafta gördüğün 351 kodu kartış kodudur. Senin yazıcındaki kartuşun kodu ne ise o kodlu kartuştan alacaksın. kodu bulamazsan yazıcı modeli ile bulabilirsin

    YanıtlaSil

Aşağıdan "Anonim" seçeneğini seçerek isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz :)